Morgen: Treinverkeer ligt deels plat door staking

Ga je morgen met de trein naar je werk of naar school? Dan kan het zomaar zijn dat je trein komt te vervallen of dat je last hebt van vertraging. Medewerkers van FNV Spoor leggen namelijk het werk neer in Zwolle en Den Haag, En dat heeft gevolgen voor een groot deel van het treinverkeer in Nederland.

FNV Spoor en de directie van NS zijn al anderhalf jaar in gesprek met elkaar. Zo willen de werkgevers onder andere dat er 2 conducteurs op alle dubbeldekkers staan en dat de horeca op stations in eigen handen blijft. De leden worden niet gehoord en dus hebben ze nu besloten om te gaan staken.

De leden leggen tussen 05.00 en 09.00 uur het werk neer in Zwolle en Den Haag. Er rijden vanaf deze stations dan minder tot geen treinen, Ook na de staking zullen er minder treinen rijden, omdat de dienstregeling dan nog moet worden opgestapt.

De NS laat weten dat ze niet weten hoeveel leden er gaan staken, wat de impact zal zijn van deze staking, maar wel dat deze staking gevolgen heeft voor het hele land. NS adviseert reizigers dan ook om extra reistijd in te plannen.

Lees ook:Geen Thalys woensdag: Belgisch spoorpersoneel gaan staken
Lees ook:Normale dienstregeling morgen: Rechter verbiedt staking machinisten NS
Lees ook:Staking machinisten: Morgen mogelijk minder tot geen treinen in heel Nederland
Lees ook:Grote staking dreigt op Duitse luchthavens
Lees ook:Belgische machinisten staken morgen

Geen reacties // Reageer