Weinig handbagage? Dan sneller door de douane op Schiphol

Koffer

De zomer staat op het punt van beginnen. Een drukke tijd voor Schiphol. De luchthaven wil graag de chaos van afgelopen meivakantie voorkomen en heeft dan ook iets bedacht zodat passagiers sneller door de douane gaan.

In de meivakantie waren er te weinig balies open en was er te weinig security aanwezig, dit terwijl er wel veel passagiers op vakantie gingen. Wat volgde was enorme chaos op de luchthaven. De wachtrijen waren lang, passagiers misten massaal hun vlucht en op social media werd er veel geklaagd over de wachttijden. KLM was boos en eiste dat er maatregelen werden genomen. En dat heeft Schiphol nu gedaan.

Reizigers zonder bagage of met een kleine tas krijgen komende zomer voorrang bij de veiligheidscontroles op Schiphol. Hiermee wil de luchthaven de doorstroom van passagiers in zogeheten ‘no trolley-doorgangen’ versnellen.

Steeds meer mensen reizen tegenwoordig alleen met handbagage, die ze meenemen in een rolkoffertje. Voor het inchecken van ruimbagage vragen luchtvaartmaatschappijen vaak geld, waardoor steeds meer reizigers hun spullen als gratis handbagage vervoeren. ,,Zo’n trolley rolt bovendien makkelijk door de luchthaven en je hoeft niet te wachten bij de bagageband op de plaats van bestemming”, aldus de zegsman. Het leidt echter wel tot meer werk bij de controles.

De proef met de versnelde doorgang begint zaterdag in de vertrekhallen 1, 2 en 3. Volgens de woordvoerder geldt de voorrang voor passagiers met bijvoorbeeld een laptoptas, schoolrugtas of kleine handtas. De speciale doorgangen zijn overigens alleen beschikbaar op de piekmomenten, als het erg druk is bij de veiligheidscontroles. En nu maar hopen dat de wachtrijen gaan slinken in de zomer.

Lees ook:KLM adviseert reizigers om 3 uur voor vertrek op Schiphol te zijn
Lees ook:Test geslaagd: Versnelde securitydoorgang Schiphol langer en vaker open
Lees ook:Na chaos in meivakantie: Boze reizigers klagen Schiphol aan
Lees ook:Heropening vertrekhal: Drukte en lange wachtrijen door strenge veiligheidscontroles op luchthaven Zaventem
Lees ook:Reminder: Morgen drukste dag ooit op Schiphol

Geen reacties // Reageer