Vandaag: Drukte op de Europese vakantiewegen

file

Vakantiegangers op weg naar hun vakantiebestemming in het zuiden van Europa krijgen dit weekend te maken met veel oponthoud. Vooral in Duitsland zijn problemen te verwachten. Daar beginnen de vakanties in de noordelijke en oostelijk deelstaten. Niet alleen het drukke vakantieverkeer maar vooral de vele wegwerkzaamheden zorgen daar voor veel files. Meer dan een miljoen Nederlanders gaan dit weekend op pad.

België
Dit weekend beginnen de vakanties in de bouwsector. Dit zorgt voor drukte op de wegen. Knelpunten zijn de: E25 Luik - Bastogne - Arlon, bij Luik en bij aansluiting E411, de E40 Brussel – Oostende, bij Merelbeke, Drongen en Aalter, de E411 Brussel - Namen - Luxemburg, bij Brussel, de Ringwegen Brussel en Antwerpen. In verband met het festival Tomorrowland in Boom (halverwege Antwerpen en Brussel) extra drukte op de A12 en de E19  (Tot en met zondag 23 juli).

De belangrijkste knelpunten in Frankrijk zijn de routes naar het zuiden, zoals de A7/A9 Lyon - Spanje, tussen Lyon en Orange, bij Montpellier en Narbonne, de A10/A63 Parijs - Spanje bij Orléans, Tours en Bordeaux en de A71/A75 Vierzon - Béziers, bij Clermont-Ferrand. Zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur is de piek dan staan de meeste en langste vakantiefiles. In het centrum van Parijs is het zondag erg druk vanwege de finish van de Tour de France. Er worden daarvoor geen snelwegen afgesloten.

Duitsland maakt zich op voor een van de drukste weekenden van het jaar. De miljoenen vakantiegangers krijgen te maken met veel wegwerkzaamheden en urenlang oponthoud. De grootste knelpunten in het noorden zijn de A1 en A7 bij Hamburg en de wegen naar de kust. Richting het zuiden loopt het zaterdag volledig vast rond Karlsruhe en Stuttgart, tussen Frankfurt en Neurenberg en bij München (A3,A5, A8, A9, A99).

In Zwitserland staan het hele weekend files in beide richtingen bij de Sint Gotthardtunnel op de A2 Bazel – Chiasso. De wachttijd kan oplopen tot wel twee uur. Ook de werkzaamheden tussen Lugano en de Italiaanse grens veroorzaken vertraging.
In Oostenrijk is er veel vertraging op de routes naar Kroatië en Slovenië via de A10 Salzburg – Villach en de A11 bij de Karawankentunnel.

Lange files worden in Italië verwacht op de A22 Brennerpas – Verona, A4 Verona – Venetië – Trieste en de A14 Bologna – Rimini.

Vakantiegangers die dit weekend naar hun vakantiebestemming willen vertrekken moet rekening houden met wegafsluitingen door werkzaamheden. Rijkswaterstaat sluit de A28 Utrecht – Amersfoort in beide richtingen af en de A29 gaat dicht van Rotterdam richting Bergen op Zoom. Beide wegen zijn pas maandagochtend weer open. En de A76, Heerlen richting Geleen, wordt ’s avonds en ‘s nachts van 20.00 en 10.00 uur tussen knp. Kunderberg en Geleen afgesloten. Van vrijdag 21 tot zondag 23 juli.

Bron: ANWB

Lees ook:Dit weekend: VID en ANWB waarschuwen voor lange files op Europese wegen
Lees ook:Dit weekend: Drukte op de Europese snelwegen door vakantieverkeer
Lees ook:Dit weekend: ANWB waarschuwt voor lange files in Duitsland en bij Luik
Lees ook:Zwarte Zaterdag: De grootste knelpunten in Europa
Lees ook:Bloedhete Zwarte Zaterdag: Files op de Europese vakantiewegen

Geen reacties // Reageer