Bloedhete Zwarte Zaterdag: Files op de Europese vakantiewegen

Ga je zaterdag met de auto op vakantie? Dan ben je niet alleen op de weg. Miljoenen Nederlanders en andere Europeanen gaan op vakantie, wat leidt tot diverse grote files op de snelwegen. Daarnaast is het ook nog eens bloedheet in het zuiden van Europa, wat weer kan leiden tot flinke irritatie in de file. Wil je weten waar zaterdag de files zijn? Hieronder de verkeersprognose van de ANWB.

In Duitsland maken ze zich op voor één van de drukste weekenden van het jaar. Vakantiegangers krijgen te maken met veel wegwerkzaamheden en urenlange vertraging, zowel in noordelijke- als zuidelijke richting. De grootste knelpunten in het noorden zijn de A1 en A7 bij Hamburg. In het zuiden loopt het  vast rond Karlsruhe en Stuttgart, tussen Frankfurt en Neurenberg en op de A8München – Salzburg.

Oostenrijk rekent dit weekeinde op een grote stroom vakantiegangers uit Zuid- Duitsland. Vooral de route via de Fernpas, B179, de A10 de Tauernautobahn en A13 Innsbruck-Brenner zijn zaterdag knelpunten. Bij de Karawankentunnel in de A11 met Slovenië bedraagt de wachttijd naar verwachting meer dan een uur. Ook zijn er veel autoliefhebbers onderweg naar Boedapest vanwege de GP van Hongarije op zondag.

In Frankrijk worden zaterdagochtend rond 06.00 uur al de eerste lange files op de routes naar het zuiden verwacht. De route door de Rhônevallei (A7) is het grootste knelpunt, vooral bij Valence en ten zuiden van Lyon. Verkeer onderweg naar het zuidwesten van Frankrijk zal vastlopen bij de tolstations op de A10 Parijs – Orléans – Bordeaux. Ook op de alternatieve routes naar het zuiden over de A39 via Bourg-en-Bresse, door het midden van Frankrijk via Limoges over de A20 of de A71/A75 (Clermont-Ferrand) moeten vakantiegangers rekening houden met veel oponthoud. Vorig jaar stond er in Frankrijk bijna 700 kilometer file.

In Italië zijn de A22 Brennerpas-Verona, A4 Verona – Trieste en A14 Bologna – Rimini zaterdag de grootste knelpunten.

In Zwitserland wordt het dit weekeinde in beide richtingen lang wachten voor de Sint Gotthardtunnel. Ook de werkzaamheden tussen Lugano en de Italiaanse grens zorgen voor files.

In het zuiden van ons land beginnen vrijdag de bouwvakanties. Tot verkeersproblemen zal dit niet leiden. Wel kunnen er het weekeinde een aantal evenementen voor drukte zorgen:

  • Zomercarnaval in Rotterdam, zaterdag 29 juli
  • Truckstar Festival op het circuit van Assen, zaterdag 29 en zondag 30 juli
  • U2 Joshua Tree tour Amsterdam ArenA, zaterdag 29 en zondag 30 juli

Daarbij zijn er werkzaamheden / afsluitingen op de:
- A10-West, afgesloten i.v.m. werkzaamehden richting Den Haag tussen de aansluiting S102 en knp. De Nieuwe Meer.
- A4/A13, verbindingsweg op knp.Ypenburg, afgesloten van 28 – 31 juli.

De meeste files worden tussen 06.00 en 15.00 uur verwacht. Wil je de files vermijden, vertrek dan rond het middaguur. Of vertrek helemaal niet op zaterdag, maar ga een dag later, dat scheelt veel ergernis.

Lees ook:Dit weekend: Zomervakantie start met files in Duitsland
Lees ook:Zwarte Zaterdag: Weer filerijden op Europese wegen
Lees ook:Dit weekend: Eerste Zwarte Zaterdag in Frankrijk
Lees ook:Dit weekend: VID en ANWB waarschuwen voor lange files op Europese wegen
Lees ook:Dit weekend: Lange files verwacht op Europese wegen

Geen reacties // Reageer