Op vakantie naar Zuid-Europa? Neem voldoende water mee en vertrek zondag pas

Ga je vandaag met de auto op vakantie naar het zuiden van Europa? Dan is de kans groot dat je in de file komt te staan. Naast file kan het ook behoorlijk warm worden in de auto. In het zuiden en zuidoosten van Europa is namelijk een hittegolf aan de gang. Zowel VID als ANWB adviseren dan ook om voldoende water mee te nemen in de auto.

Er is de komende dagen sprake van een hittegolf in het zuidoosten van Europa. Maar ook in Duitsland worden temperaturen verwacht van boven de 35° C. Dat is onder meer het geval in München. In Italië kan het zelfs plaatselijk 40° C. worden. In Frankrijk waarschuwt de weerdienst voor hitte en onweer in het zuidoosten. Op het eiland Corsica wordt het meer dan 41 graden.

In Italië is het tot en met het weekend extreem heet. In het midden van het land, met name in Toscane en Umbrië, wordt het dagelijks meer dan 40 graden celsius in de schaduw. Vooral in de grote steden is de hitte bijna ondraaglijk. Aangeraden wordt tussen 12.00 en 18.00 uur de schaduw op te zoeken. In Rome is het zelfs zo warm, dat er een tekort aan water dreigt. Uit voorzorg heeft het Vaticaan al tientallen fonteinen buiten werking geplaatst.

Zorg dus voor voldoende drinkwater in de auto en houdt kinderen extra in de gaten. In het zuidoosten van Europa zal de hitte tot en met dit weekend aanhouden.

Mocht je nu de files willen omzeilen en ben je niet gebonden aan inchecktijden? Probeer dan om pas op zondag te vertrekken. Dat scheelt een hoop stress in de file.

Lees ook:Toeristen verdronken nabij Italiaanse stranden
Lees ook:Tientallen doden door hittegolf in Zuid-Europa
Lees ook:Hittegolf in Griekenland
Lees ook:Zwarte Zaterdag: Topdrukte op Europese snelwegen
Lees ook:Zomervakantie: Lange files richting het zuiden

Geen reacties // Reageer