Herfststorm: Vertragingen verwacht op het spoor, Schiphol en de weg

Het KNMI heeft voor vandaag code geel afgegeven wegens zware windstoten. In de kustprovincies en Flevoland kun je tijdens de ochtendspits hinder ondervinden van windstoten tussen de 75 en 100 kilometer per uur. En dat heeft gevolgen voor het spoor, de luchtvaart en de weg.

Zo kunnen vluchten van en naar Schiphol vertraagd of zelfs geschrapt zijn. De luchthaven adviseert reizigers daarom ook de actuele vertrektijden in de gaten te houden. Ook de NS zet zich schrap. NS zet extra personeel in op stations. ProRail houdt storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand. Op het traject Den Helder – Zaandam rijden twee in plaats van vier Intercity’s per uur vanaf aanvang treindienst tot 14 uur ‘s middags.

Dat doen ze om zo betrouwbaar mogelijk te kunnen rijden: er ontstaat meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Sprinters rijden hier volgens de dienstregeling. Ondanks de maatregelen kan de storm tot hinder leiden voor treinreizigers.

Na de ochtendspits krijgt ook de rest van het land te maken met stevige rukwinden. Het ziet er vooralsnog naar uit dat het zuidoosten van het land de dans ontspringt.

In het Waddengebied neemt de wind in kracht toe gedurende de ochtend. Er kunnen windstoten voorkomen tussen de 100 en 120 kilometer per uur. Het is dan ook af te raden om met een lege aanhanger te rijden. Vooral op bruggen waar de wind dwars op staat ziet de VID dan veel geschaarde en/of omgewaaide wagens.

Lees ook:Harde wind: Vertraging op Schiphol, minder treinen
Lees ook:Lentestorm: Vluchten geannuleerd, Thalys staat stil
Lees ook:Dit weekend op vakantie? Geen treinen van en naar Schiphol
Lees ook:Herfststorm: Code oranje in België, NS zet geltreinen in
Lees ook:Zware storm: Morgen minder treinen tussen Den Helder en Zaandam

Geen reacties // Reageer