Morgen: Drukke avondspits verwacht door start herfstvakantie

Morgen begint de herfstvakantie in de regio’s Midden en Zuid. Naar verwachting gaan er dit weekend ruim 750.000 vakantiegangers op pad. Zij moeten vooral vrijdagmiddag rekening houden met veel en ook lange files.

De eerste files ontstaan vrijdag al rond 13.00 uur. Het wordt vooral druk op de wegen naar de toeristische gebieden in het midden en zuiden van het land. Ook de Waddeneilanden zijn tijdens de herfstvakantie populaire vakantiebestemmingen. De grootste knelpunten zijn de A1 Amsterdam – Hengelo, A12 Utrecht – Arnhem, A28 Utrecht – Zwolle en de A50 Apeldoorn – Arnhem – Eindhoven. Na 19.00 uur keert de rust weer terug op de weg.

Schiphol

Ook Schiphol verwacht tijdens de herfstvakantie veel reizigers. De drukste reisdagen op de luchthaven zijn 20, 22 en 27 oktober. Vakantiegangers wordt dan ook geadviseerd op tijd op de luchthaven aanwezig te zijn en alle reisdocumenten ruim voor vertrek te controleren op geldigheid.

Evenementen:

  • Kampeer en Caravanbeurs in Jaarbeurs Utrecht, t/m zondag 15 oktober
  • Marathon van Amsterdam, op zondag 15 oktober
  • The Rolling Stones in het Gelredome in Arnhem, op zondag 15 oktober
  • Zuidlaardermarkt, Zuidlaren op dinsdag 17 oktober
  • Lego World in de Jaarbeurs Utrecht, van woensdag 18 t/m dinsdag 24 oktober

De scholen in de regio Noord krijgen een week later vakantie. De ANWB verwacht dan ook een drukke avondspits op vrijdag 20 oktober.

Lees ook:Herfstvakantie: ANWB verwacht drukke avondspits vrijdag
Lees ook:Herfstvakantie: ANWB verwacht drukke avondspits morgen
Lees ook:Herfstvakantie: Schiphol adviseert reizigers om op tijd te vertrekken
Lees ook:Herfstvakantie: Bijna 1,5 miljoen Nederlanders op vakantie
Lees ook:Dit weekend: Files door paasverkeer

Geen reacties // Reageer