Sneeuwbuien: Vluchten geschrapt, minder treinen, problemen op de weg

sneeuwketting

Het sneeuwt vandaag in Nederland en niet zo’n beetje ook. Op veel plaatsen valt vandaag tot 10 centimeter sneeuw, met uitschieters tot 15 centimeter. En dan heeft zo zijn gevolgen voor het verkeer in de lucht en op de weg.

Schiphol

Op Schiphol zijn sneeuwschuivers bezig om ten minste 1 start- en 1 landingsbaan open te houden. Door de sneeuw kunnen er minder vliegtuigen landen en vertrekken. Uit voorzorg waren er al 94 vluchten geschrapt. Het gaat vooral om Europese vluchten, maar er worden waarschijnlijk nog meer vluchten geschrapt. Ga je vandaag naar Schiphol? Vertrek dan op tijd.

NS

Ook de NS heeft het moeilijk. Vandaag gaat de nieuwe dienstregeling in, maar dat loopt al anders als gepland. NS en Prorail hebben dan ook besloten om minder treinen in te zetten op een aantal trajecten. Door deze aanpassing ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te vangen. Houdt rekening met langere reistijden en drukte in de trein. Op sommige trajecten hebben reizigers een extra overstap.

Er rijden minder intercity’s op de volgende trajecten:

Amsterdam-Rotterdam v.v. Intercity direct
Den Haag-Utrecht v.v.
Dordrecht-Breda v.v.
Lelystad-Leiden v.v.
Schiphol-Nijmegen
Amsterdam-Eindhoven
Utrecht-Almere
ICdirect is toeslagvrij

De overige vervoerders op het spoor rijden volgens de normale dienstregeling. Reis je naar het buitenland? Ga dan eerder op reis en plan tijd in voor een eventuele overstap.

Problemen op de weg

Ook op de wegen zijn er problemen. Rijkswaterstaat is druk bezig om alle wegen begaanbaar te houden, maar desondanks staan er toch veel files en kunnen vele auto’s geen kant op. Er zijn al veel ongelukken gemeld door de gladheid. De VID en de ANWB adviseren dan ook om niet de weg op te gaan als dit echt niet hoeft. En ga je toch de weg op, dan is voorzichtigheid geboden.

Het blijft voorlopig nog wel een paar uur sneeuwen. In de avonduren gaat het regenen en ook nog eens hard waaien. Morgen komt er opnieuw sneeuw en dinsdag is het weer voorbij met de winter.

Lees ook:Storm: Minder treinen, vluchten geschrapt, drukke avondspits
Lees ook:Herstelwerkzaamheden: Minder treinen tussen Schiphol en Utrecht vandaag
Lees ook:Herfststorm: Vertragingen verwacht op het spoor, Schiphol en de weg
Lees ook:Wel of geen sneeuw morgen, NS past dienstregeling vast aan
Lees ook:Dit weekend op vakantie? Weinig tot geen treinverkeer van en naar Schiphol

Geen reacties // Reageer