Morgen weinig tot geen streekbussen en regionale treinen door staking

staken

Reis je morgen met het openbaar vervoer? Dan kan het zomaar zijn dat je op je bushalte of station blijft staan. Het streekvervoer staakt namelijk,

De vakbonden en de vervoerders zijn al langere tijd met elkaar in gesprek. De bonden eisen een loonsverhoging en betere arbeidsvoorwaarden. Zo is er nu bijvoorbeeld helemaal geen tijd meer om naar het toilet te gaan. Het ultimatum dat de vakbonden aan de vervoersbedrijven hebben gesteld liep dinsdagochtend af. De vervoerders willen geen centimeter wijken, de bonden hebben daarom besloten om donderdag de hele dag te gaan staken.

Het streekvervoer gaat voor 24 uur plat. Ook het regionale treinverkeer ligt donderdag op veel lijnen stil. Het gaat dan om de trajecten die door andere vervoersbedrijven dan de NS worden uitgebaat, zoals o.a. Arriva en Connexxion. De treinen van NS zelf rijden wel!

Reis je dus morgen met de bus of een trein van Arriva of een andere regionale vervoerder? Stel je reis dan uit of ga met de auto naar je bestemming.

Lees ook:Morgen: Personeel Arriva staakt
Lees ook:Na reeks overvallen: Tilburgse buschauffeurs staken
Lees ook:Volgende week: Belgische machinisten in staking
Lees ook:Duitse machinisten staken woensdag en donderdag
Lees ook:Reminder: Belgische treinstaking begint vanavond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>