Westerstorm: Vluchten geschrapt, wegen gesloten, boten uit de vaart

storm

Op dit moment trekt er een zware westerstorm over het land. Er worden windsnelheden gemeten van 130 kilometer per uur. De storm heeft gevolgen voor het vlieg-, trein-, en wegverkeer.

Schiphol

Het KNMI heeft code oranje afgekondigd voor Flevoland, Friesland, Noord-Holland en de Wadden. In de rest van het land is code geel van kracht. Vooral Schiphol heeft last van de storm. Het aantal start- en landingsbanen zijn beperkt. Op dit moment zijn 176 vluchten van de ruim 1200 geplande vluchten geannuleerd. Het gaat met name om vluchten van en naar Europese bestemmingen. De gemiddelde vertraging van vertrekkende vluchten is ongeveer een uur.

De dienstregeling is de rest van de dag verstoord en Schiphol verwacht dat het aantal annuleringen en de gemiddelde vertraging in de loop van de dag oplopen. Reizigers moeten helaas rekening houden met mogelijke een annulering of vertraging van hun vlucht. Schiphol raadt reizigers aan hun actuele vluchtinformatie in de gaten te houden via hun luchtvaartmaatschappij, schiphol.nl of de Schiphol-app.

Wegen

Ook op de wegen is het gevaarlijk. De Zeelandbrug,de Oosterscheldekering, de Markerwaarddijk en de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen zijn gesloten voor trucks en wagens met aanhangers. Zowel de Oosterscheldekering (N57) als de dijk Enkhuizen – Lelystad (N302) zijn voor alle verkeer afgesloten in verband met de storm en de hoge waterstand. Ga je de weg op, doe dat dan niet met een aanhanger en stel als het even kan de reis uit.

Scheepvaart
Ook de boten hebben last van de storm. Een aantal rederijen hebben de dienstregeling aangepast. Er varen op dit moment geen boten naar Texel, een aantal veerdiensten en snelboten naar Vlieland en Terschelling zijn geschrapt en varen pas in de avond weer. De sneldienst van en naar Terschelling vaart vooralsnog volgens de dienstregeling, evenals de boten naar Ameland en Schiermonnikoog. De taxiboten naar Ameland varen niet.

Treinverkeer

Ook op het spoor moet je rekening houden met uitval van treinen. Op dit moment rijden er vooral in Noord-Holland minder treinen. In Frankrijk, Belgie, Duitsland en Luxemburg gaat het ook flink tekeer en vallen momenteel veel treinen uit en zijn veel wegen afgesloten.

Lees ook:Code geel: Veerdiensten Wadden uit de vaart
Lees ook:Herfststorm: Vluchten geschrapt, boten uit de vaart, problemen op de weg
Lees ook:Vliegen vanaf Schiphol? Vluchten waarschijnlijk vertraagd of geschrapt door mist
Lees ook:Harde wind: Vertraging op Schiphol, minder treinen
Lees ook:Paasstorm: Veerdiensten Wadden uit de vaart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>