Boekentip: Architecture in China

Door de Olympische Spelen staat China extra in de spotlight, ook bij ons. Een van de meest opvallende dingen aan het land, is de enorme groei die er heeft plaatsgevonden. Een van de punten waarop dit goed te zien valt, is op het gebied van de achitectuur. Het boek Architecture in China (Taschen) geeft een prachtig beeld van de ontwikkelingen die het land heeft gehad op dat gebied.

 

 

Met name de afgelopen jaren is er een enorme groei geweest in de Chinese architectuur. Een aantal van China's meest opvallende projecten worden onder de loep genomen in dit boek. Daarbij zie je niet alleen foto's maar ook de bouwtekeningen die daarmee gepaard gaan. Er wordt ook gekeken naar de bedoelingen van de architect. Hierdoor is het niet alleen een boek over de gebouwen geworden, maar heeft het diepgang.

         

Door de enorme sprong zijn er veel nieuwe ontwerpers bijgekomen die een heel ander soort visie hebben dan wij hier in het Westen gewend zijn. Daardoor is het boek ook erg interessant voor mensen die minder hebben met architectuur. Eigenlijk is het een manier waarop de bloei zich in Chinese cultuur heeft geuit.

Wie dit boek interessant vindt, kan bij Taschen meerdere boeken van deze serie vinden. Onder meer Architecture in Japan, de VS en Europa. 

        
 

Oordeel: Architecture in China is een prachtig boek om te zien en in te kijken. Het geeft je een uitgebreid en goed onderbouwd beeld van de stand van zaken, de nieuwe ontwerpers en de stijlen waar in het land voor is gekozen. Een echte aanrader voor de boekenkast! 

 

Lees ook:China, portrait of a country
Lees ook:Tip: Jim’s Guesthouse & Tibetan Hotel in Dali – China
Lees ook:De snelste trein ter wereld
Lees ook:Chinese kerncentrale moet toeristische trekpleister worden
Lees ook:China doet miljardeninvestering in toerisme Tibet

Geen reacties // Reageer