Art in the city Parijs en Londen

Ben jij een kunstliefhebber in hart en nieren? Dan horen de boekjes Art in Parijs en Art in Londen (Tiddy Rowan) in je boekenkast thuis. Deze pocketformaat gidsen voor moderne en hedendaagse kunst, zijn ook makkelijk mee te nemen in de koffer wanneer je de desbetreffende steden daarwerkelijk gaat bezoeken.

In de boeken vind je alle relevante informatie die je nodig hebt om een geinspireerd bezoek te brengen aan Parijs of Londen. Je vindt een overzicht van alle openbare galeries, openbare kunst, expositieruimten enz. zodat je precies weet waar je moet zijn.

Verder tref je een A tot Z overzicht aan van alle moderne kunstenaars maar ook welke je in de gaten moet houden die up and coming zijn in de kunstwereld. Bij iedere kunstenaar vind je een beknopt overzicht van zijn of haar leven en wat ze zo bijzonder maakt. Er staat ook meteen bij waar je in de stad moet zijn als je hun kunst zelf wilt bekijken.

Erg fijn zijn de plattegronden achterin. Dan kun je meteen zien welke metro je moet nemen om er te komen. Het zorgt er ook meteen voor dat je geen andere reisgids mee hoeft te nemen. Aan de Art in boekjes heb je genoeg als jouw uitgangspunt is om musea te bezoeken.

Oordeel: De Art in boekjes zijn leuk en handig. Ondanks hun kleine omvang bevatten ze veel meer informatie dan je op het eerste gezicht zou denken. De mooie kleurenillustraties maken de pocket af.

Art in Parijs en Art in Londen, Uitgeverij Unieboek (Prijs: 15 euro)

Op Travelblog lees je binnenkort alles over de National Gallery in Londen. In april kun je lezen welke musea de aanraders zijn in Parijs. Houd de website dus in de gaten.

Lees ook:Wat & Hoe Reisgids: onmisbaar voor de stedentrip
Lees ook:Reisgidstip: Capitool Londen
Lees ook:69 Brusselse en Waalse musea eerste zondag van de maand gratis
Lees ook:Parijs de populairste stedentrip
Lees ook:Hoteltip: The Westbury Mayfair in Londen

Geen reacties // Reageer