Kook jij op de camping of ga je alleen maar uit eten?

De vakantie staat voor velen weer voor de deur en Nederlanders trekken er veelal weer met de tent, vouwwagen of caravan op uit. Wij gaan er dit jaar weer met de tent op uit en nemen onze trouwe tweepits-gasstel mee om daar onze maaltijden op te bereiden. Ook de wegwerpbarbecue gaat mee in de kofferbak en zo tussen de bedrijven door zullen we ook zeker lekker uit eten gaan. De manier waarop wij ons eten verzorgen tijdens de vakantie is vrij standaard voor de gemiddelde kampeerder, zo blijkt uit onderzoek van CampingCard ASCI. Zij onderzochten de kookgewoontes van 2600 Europese kampeerders.

Op de vraag of de kampeerder zelf kookten op de camping gaf 35% aan zelf te koken in de caravan/camper. 53% gaf aan zelf te koken, maar dat ook af te wisselen met een etentje buiten de deur. 10% kookt, net zoals wij, op een gastoestelletje. 2% heeft blijkbaar wat meer te besteden dan de gemiddelde kampeerder, zij eten alleen maar in restaurants.

Uit het onderzoek blijkt ook dat Italiaanse kampeerders het vaakst koken op de camping. Van de Denen daarentegen wisselt maar liefst 66% het zelf koken en het eten in restaurants af.

Hoe zorg jij voor je eten tijdens een kampeervakantie? Ben je alle avonden met de skottelbraai in de weer of eet je voornamelijk blikvoer op een eenpits-gasstel?

Tip: in ‘Het caravan kookboek’ vindt je hele makkelijke gevarieerde maaltijden die makkelijk te bereiden zijn wanneer je wat minder ruimte hebt! Het boek is verkrijgbaar voor 17,95 bij onder andere de Bruna.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Win kaartjes voor de Kampeer & Caravan Jaarbeurs
Lees ook:Vakantiegangers nemen veel laptop of tablet mee op reis
Lees ook:ANWB verwacht dat 2,3 miljoen kampeerders naar het buitenland gaan
Lees ook:32% van de stellen heeft meer seks op vakantie
Lees ook:Oranjecamping verwacht 2500 gasten tijdens Olympische Spelen

Geen reacties // Reageer