Review: ‘Kroeglopers’ van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Onlangs viel bij mij de wandelgids ‘Kroeglopers’ op de mat. Een wandelgids gericht op voornamelijk de man, maar ook zeker geschikt voor vrouwen die warm worden van een fikse wandeling en een goed glas bier. In de wandelgids staan twaalf wandeltochten beschreven met de perfecte eindbestemming: De kroeg!

De twaalf wandelingen zijn verspreid over Nederland, zijn tussen de 12 en 25 kilometer lang en leiden steeds naar een bijzondere eindbestemming. Niet zomaar een kroeg, maar een bijzondere kroeg. De wandelgids is samengesteld door een groep enthousiaste wandelaars. Zij draaien daarbij niet om de zaken heen. Want eerlijk is eerlijk, wie gewoon van lekker wandelen houdt kan het niets schelen wat voor bijzondere bloemetjes er op de route groeien of wat de geschiedenis is van het wandelpad. Het gaat om het wandelen, het lekker stevig doorstappen tot het punt waar een heerlijk biertje op je staat te wachten.

In het boek zijn de kroegen op prachtige manier beschreven. Een voorbeeld: ‘Te midden van de Oisterwijkse bossen en vennen hebben de nichtjes Judith en Jacqueline deze voormalige boswachterswoning omgetoverd tot een gezellig boscafé. De inrichting oogt ouderwets met pluchen kleedjes op de tafels en sanseveria’s voor de ramen. Aan de muur hangen hertenkoppen, misschien nog wel uit de tijd dat hier boswachters woonden.’

Het boek is prachtig geïllustreerd, met mooie foto’s en kleine routekaartjes. De routes zijn stap-voor-stap beschreven, op een duidelijke wijze. Met ‘Kroeglopers’ in de hand zul je nooit je eindbestemming mislopen. Één groot voordeel van het boek is dat de wandelingen veelal starten in de buurt van een treinstation.

Jammer aan het boek is dat de meeste wandelingen in het midden van het land zijn. Er is slechts één wandeling te doen in het Noorden van het land, en dat terwijl in het Noorden ook erg leuke kroegjes zijn en er prachtige wandelingen te doen er naartoe.

De wandelgids is uitgegeven door uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, zij geven al sinds 1989 erg leuke wandelgidsen, romans en cultuurhistorische boeken uit. Het boek is verkrijgbaar bij verschillende boekhandels, via verschillende boekwebshops als de Bruna en via de website van de uitgeverij, klik daarvoor hier. De wandelgids kost 14,95.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Wereldreis van jonge psychiater beschreven in ‘Te gek!’
Lees ook:Lonely Planet gaat kamers verhuren
Lees ook:365 dagen onderweg heerlijk leesvoer
Lees ook:1599 kilometer tussen Amsterdam en Gouda + winactie!
Lees ook:Singlereizen Elba – singlereis Elba reizen voor singles naar Elba in Italie

Geen reacties // Reageer