Wereldreis van jonge psychiater beschreven in ‘Te gek!’

Remco Dijkstra(1981), de jongste GGZ-psychiater ooit, is op wereldreis geweest en heeft zijn ervaringen tijdens die wereldreis beschreven in het boek ‘Te gek!’ Niet zomaar een leuk reisverslag, maar een verslag van wat de schrijver ook voornamelijk in zijn hoofd beleeft. Emoties als angst, verdriet, stress, twijfel en lust worden uitgebreid beschreven. Dijkstra reisde gedurende een jaar lang door in totaal 17 landen en regio’s, te weten Thailand, Laos, Vietnam, Japan, Verenigde Staten, Mexico, Peru, het Andesgebergte, Colombia, Venezuela, Brazilië, Argentinië, Zuid-Afrika, Malawi, Kenia, Ethiopië,  .

In het boek beschrijft Dijkstra tot in de detail hoe hij zich voelt. In Malawi voelt hij zich voornamelijk bedroeft. In Venezuela kent hij angst en op de gigantische luchthaven van Los Angeles voelt hij zich ‘strontchagrijnig’.

‘Vlak na aankomst in de hoofdstad van Peru, Lima, verkeer ik in een gedeprimeerde stemming. Het kan niet liggen aan een kortdurende ontregeling van mijn suprachiasmatische nucleus, de ‘biologische klok’ in het brein, want ik ben na mijn vertrek uit Mexico gewoon in dezelfde tijdzone gebleven. Als het niet de symptomen en klachten van een jetlag zijn, hoe is mijn plotselinge stemmingsdaling dan te verklaren?’

In ‘Te gek! Wereldtrip van een jonge psychiater’ neemt Dijkstra je mee op een reis die bol staat van zelfreflectie.

Kijk voordat je het boek bestelt eens op de website over het boek. Echt een aanrader om eerst een paar fragmenten door te nemen. Het trek je direct mee in de sfeer van het boek en toont prachtige foto’s gemaakt tijdens de reis! Het boek is te bestellen voor 17,95 op de reguliere boekverkoopwebsites. Het boek is ook verkrijgbaar als E-book.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Passeer alle lengtecirkels voordat je je reis een ‘wereldreis’ mag noemen
Lees ook:Mexicaanse griep treft ook Zwitserland en Peru
Lees ook:Review: ‘Kroeglopers’ van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig
Lees ook:Pinspiration: Peru
Lees ook:Persoonlijk: Beestjes die ik tegenkwam op reis

Geen reacties // Reageer