Nieuwe regels: Amerikanen mogen weer naar Cuba reizen

Cuba en Amerika. Het zijn buurlanden, maar waren tot voor kort geen goede vrienden met elkaar. Zo mochten Amerikanen 55 jaar lang niet naar Cuba reizen of handel met elkaar drijven. Tot vandaag, want Amerika versoepelt het zogeheten embargo.

Samenwerking

Afgelopen december kondigde president Obama een historische deal aan. Het embargo van Amerika op Cuba wordt versoepeld en de betrekkingen tussen de 2 landen zal genormaliseerd worden. Met andere woorden: De VS en Cuba gaan weer samenwerken en de grens gaat een stukje open.

Reizen

Vanaf vandaag kunnen Amerikanen, na een verbod van 55 jaar, weer normaal naar Cuba reizen. De Amerikanen hoeven nu geen speciale vergunning meer aan te vragen. Ook verzekeraars mogen deze Cuba-reizen weer dekken, wat eerder niet het geval was. Er zit wel een voorwaarde aan: Men mag naar Cuba reizen, maar de reis moet wel een educatieve, religieuze of andere speciale reden hebben. En de Cubanen? Die mogen nog steeds niet naar Amerika reizen.

Een ander voordeel is, dat de VS en Cuba weer handel met elkaar gaan drijven en nu kunnen de Amerikanen eindelijk weer Cubaanse sigaren roken. Ook Amerikaanse en Cubaanse banken mogen weer met elkaar samenwerken.

United Airlines

Niet alleen de Amerikaan zelf wil naar Cuba reizen, United Airlines ziet ook wel brood in Cuba. De vliegtuigmaatschappij wil graag naar Cuba vliegen. Het zal dan gaan om vluchten vanuit Houston en Newark naar Cuba. United heeft het verzoek inmiddels ingediend bij het congres, maar wacht nog op toestemming.

Hetzelfde loon

En dan nog een wist-u-datje over Cuba. Wist jij dat alle Cubanen, of het nou een putjesschepper is of een chirug, allemaal hetzelfde loon krijgen? De Cubanen krijgen maandelijks maar 12 euro betaald voor hun werk. Een Cubaan heeft 150 euro per maand nodig om te overleven en vraagt dus vaak om een fooi als je daar op vakantie bent. Ik kon het eerst ook niet geloven, maar dat zijn nu eenmaal de regels van het land. Een voordeel: Studeren is gratis, dan dan weer wel.

 

 

Lees ook:JetBlue vliegt rechtstreeks van New York naar Cuba
Lees ook:Nieuw op Airbnb: Kamers huren in Cuba
Lees ook:Nederlanders massaal op vakantie naar Cuba
Lees ook:Amerikanen massaal op vakantie naar Cuba
Lees ook:Amerikanen mogen weer reizen naar Cuba

Geen reacties // Reageer