Brand en incident Kanaaltunnel: Treinen Eurostar geschrapt en vertraagd

Gistermiddag brak er brand uit in één van de tunnelbuizen van de Kanaaltunnel. De brand ontstond in 1 of 2 vrachtwagens. De brand werd snel geblust, maar er was veel rookontwikkeling, waardoor de tunnel dicht ging. Vanmorgen ging de tunnel tussen Frankrijk en Engeland weer open.

Incident

1 van de 2 tunnels blijft nog de hele dag dicht. Treinen konden weer door de tunnel, maar al snel was er een incident, waardoor de tunnel weer 2 uur op slot ging. Het probleem is nu opgelost, maar er is nog steeds maar 1 buis open. Als gevolg daarvan is de vertraging voor Eurostar te groot en moet de maatschappij een aantal treinen schrappen. Het gaat om treinen tussen Londen en Brussel en Londen en Parijs.

Treinen geschrapt

De volgende treinen zijn geschrapt:

Londen – Parijs                 15:31 trein 9036
Londen – Brussel              17:04 trein 9148
Londen – Brussel              18:04 trein 9152
Londen – Pariss                18:31 trein 9048
Londen – Brussel              20:04 trein 9162

Brussel – Londen              15:56 trein 9145
Parijs – Londen                16:43 trein 9045
Brussel – Londen             17:56 trein 9153
Parijs – Londen                18:43 trein 9053
Brussel – Londen             18:56 trein 9157

Advies

Mocht jij nu toevallig net vandaag een reis met de Eurostar hebben gepland, dan geldt het volgende advies: Reizigers krijgen het advies om hun reis te annuleren en om te boeken naar een andere dag. Eurostar raadt de reizigers die gisteren niet konden vertrekken aan niet naar het station te komen, tenzij ze al opnieuw een zitplaats konden vastleggen via het callcenter. Eurostar komt vanavond met een update. Dan is ook bekend of de treinen morgen weer op tijd kunnen rijden.

Meer informatie kan je hier vinden: eurostar.com

Lees ook:Eurostar treinen rijden weer door Kanaaltunnel
Lees ook:20-duizend eurostar reizigers gestrand
Lees ook:Dit weekend: Personeel Eurostar gaat staken
Lees ook:Vertraging Eurostar door stiekem sigaretje
Lees ook:Eurostar voert extra trein in tussen Brussel en Londen

Geen reacties // Reageer