Chinese media in actie tegen vieze toerist

Chinese staatsmedia hebben gisteren een nieuwe campagne gelanceerd. Met deze campagne willen ze laten zien dat ook buitenlandse toeristen zich behoorlijk kunnen misdragen in China.

In China is momenteel een publiek debat gaande over het gedrag van Chinezen in het buitenland. Zij misdragen zich nogal eens, het land komt daardoor negatief in het nieuws en dat willen ze natuurlijk niet. De autoriteiten in China hebben de Chinezen meer dan eens gewaarschuwd. De Chinees moet zich gedragen en zich aan de regels houden als ze in een ander land zijn.

De Chinese media slaan nu terug en laten zien dat ook buitenlandse toeristen zich misdragen als ze in China op vakantie zijn. De krant People’s Daily pakte uit met een gezellige fotoserie. Zo plaatste de krant een foto van een toerist die tegen de Chinese Muur plast, toeristen die afval op straat gooien en toeristen die in de rivier gaan zwemmen terwijl dat verboden is.

Het debat is inmiddels al 2 jaar aan de gang. In 2013 beschadigde een Chinees van 14 jaar een tempel in Egypte. Hij had de tekst ‘Ding Jinhao was hier’ gekerfd in een bouwsteen van de tempel.

Bron: AD.nl 

Lees ook:China komt met zwarte lijst lastige Chinese toeristen
Lees ook:Lastige Chinese passagiers: Chinese luchtvaartmaatschappijen voeren zwarte lijst in
Lees ook:“Whele do you come flom?” Verbod op slecht Engels spreken in China!
Lees ook:Aziatische buurlanden overspoeld door Chinese toeristen
Lees ook:Chinezen massaal op vakantie naar Nederland

Geen reacties // Reageer