Boekenweek: Kwart miljoen Nederlanders reizen gratis met de trein

Vandaag was de laatste dag van de Boekenweek. En wie deze week een boek in een boekenwinkel had gekocht kreeg het boekenweekgeschenk er gratis bij. En met dat boek kon je vandaag gratis reizen in de trein. En dat was een groot succes!

Het is de 14e keer dat reizigers op de laatste dag van de Boekenweek gratis met de trein door Nederland kunnen reizen. Maar liefst 240.000 Nederlanders hoefden geen kaartje te kopen, maar konden gewoon het boek De zomer hou je ook niet tegen aan de conducteur laten zien. Ook Dimitri zelf zat in de trein en las voor uit zijn boek.

Het boek is geschreven door Dimitri Verhulst. Er was nog wel een probleempje. De NS heeft afgelopen jaar een paar poortjes op stations gesloten. Maar daar was vandaag een oplossing voor bedacht: de poortjes gingen open als ze met de barcode van het boekje werden gescand.

Met deze actie komt een einde aan de 80e Boekenweek.. Het thema dit jaar was ‘waanzin’. Het geschenk had een oplage van 723.000.

Lees ook:Boekenweek 2015: Gratis reizen met de trein op zondag 15 maart
Lees ook:Boekenweek 2017: Gratis met de trein reizen op zondag 2 april
Lees ook:Boekenweek 2017: 250.000 reizigers reizen gratis met de trein
Lees ook:Zondag: Gratis reizen met de trein met je boekenweekgeschenk
Lees ook:Gratis reizen met boekenweekgeschenk

Geen reacties // Reageer