Amerikanen massaal op vakantie naar Cuba

Een paar maanden geleden hebben Cuba en Amerika, na 50 jaar vijanden te zijn geweest, de diplomatieke banden weer aangehaald. Zo zijn onder andere de reisbeperkingen versoepeld, Amerikanen mogen weer naar Cuba op vakantie. En dat doen de Amerikanen dan ook massaal.

Volgens de Universiteit van Havana zijn er in de eerste vijf maanden van dit jaar 36% meer Amerikaanse toeristen in Cuba geweest dan in dezelfde periode vorig jaar. De Amerikanen hoeven nu geen speciale vergunning meer aan te vragen. Ook verzekeraars mogen deze Cuba-reizen weer dekken, wat eerder niet het geval was. Er zit wel een voorwaarde aan: Men mag naar Cuba reizen, maar de reis moet wel een educatieve, religieuze of andere speciale reden hebben.

Maar daar hebben de Amerikanen lak aan, zij reizen gewoon via Mexico, Jamaica of de Kaaiman-eilanden naar Cuba en ontwijken zo de regels. Volgens een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Financiën is het reizen naar Cuba voor toeristen officieel nog altijd verboden, maar men gaat nu wel veel soepeler met de regels om.

Zo kunnen Amerikanen die met een chartervlucht naar Cuba reizen, nu zelf aangeven of ze in een toegestane categorie passen. Dat is bijvoorbeeld het geval als iemand naar Cuba komt als hulpverlener of voor familiebezoek. Op deze manier zijn Amerikanen niet meer aangewezen op de peperdure reizen die door de Amerikaanse regering worden georganiseerd.

Bron: NOS.nl 

Lees ook:Nieuwe regels: Amerikanen mogen weer naar Cuba reizen
Lees ook:Amerikanen mogen weer reizen naar Cuba
Lees ook:JetBlue vliegt rechtstreeks van New York naar Cuba
Lees ook:Nieuw op Airbnb: Kamers huren in Cuba
Lees ook:Cuba staat particuliere taxi’s toe

Geen reacties // Reageer