Grouptickets: Spotgoedkoop met de trein door heel Nederland reizen

Wil jij eens met de trein door Nederland reizen, maar vind je dat veel te duur? Dat blijkt nogal mee te vallen volgens de 22-jarige  Alexandru Bondor. Hij bedacht Grouptickets.nl en via deze site kun je al voor een prikkie door heel Nederland treinen.

Bondor was het wel zat om steeds maar weer de volle mep te betalen voor een treinreis. Hij bekeek de site van NS nog eens goed en kwam bij het kopje NS Groepsretour. NS biedt een groepskorting aan voor maximaal 10 personen. Voor slechts 55 euro reis je met 4 personen naar dezelfde eindbestemming. Iedere persoon extra (maximaal 10) kost 2,50 euro extra. Iedere reiziger mag beginnen vanaf een ander station. Ook hoef je niet met dezelfde trein te reizen. De enige voorwaarde is wel dat iedereen dezelfde eindbestemming heeft.

NS biedt deze groepskorting aan aan reizigers die samen willen reizen, bijvoorbeeld aan toeristen of groepen vrienden. Bondor vroeg zich 1 ding af: Waarom zou je elkaar moeten kennen als je als groep gaat reizen? Bij groepsreizen kent ook niemand elkaar. En dus bedacht en ontwikkelde Alexandru Grouptickets.nl. En ook jij kan goedkoop met de trein reizen.

Het is heel simpel. Via Facebook log je in op de website en geef je aan wanneer je wilt reizen, wat je eindbestemming is en met hoeveel personen je gaat reizen. Daarna klik je op zoeken. Vervolgens verschijnen er groepen gebruikers die op dezelfde dag naar dezelfde eindbestemming willen. Dan kies je een groep en wacht je tot er tien personen in de groep zitten.

Als de groep vol zit, koopt 1 groepslid via ns.nl de kaartjes. De rest van de groep maakt 7 euro over naar degene die de kaartjes heeft gekocht, maakt een screenshot van de transactie en stuurt dit naar het groepslid. Deze stuurt de tickets dan door naar de andere 9. Je hoeft daarna alleen nog maar je naam en geboortedatum in te vullen en daarna kun je voordelig op pad.

Alexandru heeft natuurlijk wel eerst aan NS gevraagd of dit mocht en of de 2 samen konden werken, maar kreeg geen reactie van de vervoerder. Hij besloot om direct aan de slag te gaan en inmiddels maken er flink wat reizigers gebruik van deze bijzondere groepsregeling. De site heeft inmiddels al 32.000 leden en daar ben ik er straks ook 1 van, wat een briljant plan!

 

 

Lees ook:Alleen bij Hema: Voordelig met de trein door Nederland en België reizen
Lees ook:Alleen bij Albert Heijn: Voordelig met de trein door Nederland reizen
Lees ook:Alleen bij Kruidvat: Voordelig met het openbaar vervoer door Nederland reizen
Lees ook:Alleen bij HEMA: Voordelig met de trein door Nederland reizen
Lees ook:Alleen bij Kruidvat: Voordelig op reis in het weekend

Geen reacties // Reageer