Zomer voorbij: Sneeuw in de Alpen

Goed nieuws voor de wintersporters onder ons. De zomervakantie is weer voorbij en we kunnen allemaal weer vooruit kijken naar het wintersportseizoen. En het weer voegt de daad maar direct bij het woord, want er is al sneeuw gevallen in de Alpen.

Gisteren viel er sneeuw in de Beierse Alpen. Op de Zugspitze ligt nu 7 centimeter sneeuw. Dat kan nog meer worden, want dit weekend kan er nog meer sneeuw vallen. In het weekeinde daalt de sneeuwgrens naar een hoogte van 2000 meter.

Echt skiën kan je nog niet, maar in Frankrijk is het wintersportseizoen al wel officieel geopend. Alle skigebieden zijn nog gesloten, maar daar zal binnenkort verandering in komen. De Pitztaler Gletcher in Tirol zal als eerste openen, op 19 september. Dan moet er natuurlijk wel sneeuw liggen, anders is het lastig skiën. Daarna volgen meer skigebieden.

Lees ook:Geen sneeuw: Franse skiresorts blijven gesloten
Lees ook:Wintersport: Hier kun je al skiën!
Lees ook:Donderdag begint winter in de Alpen
Lees ook:Eindelijk sneeuw op komst!
Lees ook:Eindelijk! Sneeuw in de Alpen

Geen reacties // Reageer