TUI schrapt tot 18 december alle vluchten naar Sharm el-Sheikh

vliegtuigen-airplanes

Besloot touroperator Corendon vrijdag al om alle vluchten van en naar Sharm el-Sheikh te schrappen, nu hebben TUI en Neckermann Reizen vandaag ook besloten om alle vluchten naar de Egyptische badplaats te schrappen. En dat terwijl het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor de badplaats juist iets heeft afgezwakt.

TUI Nederland en Neckermann Reizen brengen tot en met 18 december geen toeristen meer naar de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh. De maatregelen volgen op het neerstorten van een Russische Airbus in de Sinaï vorige week, het is goed mogelijk dat er een bom aan boord ontploft is.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Egypte vandaag iets aangescherpt en voor Sharm el-Sheikh juist iets afgezwakt. Mocht je eerder niet meer reizen van en naar het vliegveld van Sharm el-Sheikh, nu adviseert het ministerie uit voorzorg om alleen van en naar Egyptische luchthavens te vliegen als de luchtvaartmaatschappij extra veiligheidsmaatregelen neemt. Het reisadvies lijkt duidelijk, maar kan voor reizigers best wel verwarrend zijn.

Veel reizigers die een ticket naar Egypte hebben geboekt, zijn bang en willen de reis het liefste cancelen, maar dat kan niet aangezien er geen negatief reisadvies is voor heel het land. Ook de 2e kamer vond het reisadvies verwarrend voor de reizigers en vroeg het ministerie om het reisadvies aan te passen. Dat is inmiddels ook gedaan, maar of het reisadvies ook duidelijker is voor de reiziger, is niet bekend.

Niet alleen de reizigers vrezen voor hun veiligheid in Egypte, Egypte zelf is ook bang dat de toeristen straks helemaal weg zullen blijven. Sharm el-Sheikh stroomt leeg, maar er komen geen nieuwe toeristen meer bij. Het is de vraag of de boekingen straks weer aan zullen trekken.

Lees ook:Reisadvies Egypte aangepast: Reis niet naar vliegveld Sharm-el-Sheikh
Lees ook:Voorlopig geen vluchten van en naar Sharm el-Sheikh
Lees ook:Op vakantie naar Sharm el-Sheikh? Vlucht gratis omgeboekt
Lees ook:TUI schrapt tot april 2016 alle reizen naar Sharm el-Sheikh
Lees ook:Britse Ministerie verhoogt terreurdreiging Egypte naar ‘hoog’

Geen reacties // Reageer