TUI schrapt tot april 2016 alle reizen naar Sharm el-Sheikh

Touroperator TUI Nederland heeft gisteren besloten om tot 31 maart 2016 alle reizen naar Sharm el-Sheikh te schrappen. Het aantal boekingen naar de Egyptische badplaats is te ver teruggelopen en is niet meer rendabel voor de touroperator.

Begin november besloot TUI al om tot 18 december alle vluchten te schrappen. Maar de angst zit er bij de Nederlanders goed in en de belangstelling voor heel Egypte is flink afgenomen. De reizen naar Hurghada en Marsa Alam gaan nog wel gewoon door, maar ook voor deze plaatsen zijn de boekingen afgenomen. TUI zet daarom al minder vliegtuigen in naar Egypte. Tussen 4 en 31 januari zijn er zelfs zo weinig boekingen, dat alle vluchten naar Egypte zijn geschrapt.

Honderden vakantiegangers zijn gedupeerd. De organisatie zal iedereen die een vakantie naar Egypte hebben geboekt, tijdig informeren. Reizigers kunnen de vakantie kosteloos annuleren of omboeken.

Een kleine maand geleden crashte een Airbus in de Sinaï. Alle inzittenden kwamen om het leven. In dit gebied zijn er veel terreurgroepen actief. Onderzoekers denken dat er een bom in het vliegtuig zat en dat deze is ontploft. Helemaal zeker is dat nog niet, aangezien het onderzoek nog in volle gang is.

Het is nog onbekend of Corendon en Neckermann Reizen ook alle reizen naar Sharm el-Sheikh gaan schrappen.

Lees ook:TUI schrapt tot 18 december alle vluchten naar Sharm el-Sheikh
Lees ook:Op vakantie naar Sharm el-Sheikh? Vlucht gratis omgeboekt
Lees ook:Reisadvies Egypte aangepast: Reis niet naar vliegveld Sharm-el-Sheikh
Lees ook:Terreurdreiging Egypte: Touroperators halen toeristen op en schrappen reizen
Lees ook:Terreurdreiging doet Transavia besluiten niet te vliegen naar Sharm-el-Sheikh

Geen reacties // Reageer