Crewleden Transavia overnachten niet meer in Egypte

Grote commotie in de media vandaag. Vanochtend verscheen er een artikel in het AD over luchtvaartmaatschappij Transavia. Het bedrijf laat zijn personeel niet meer overnachten in Egypte. Passagiers zijn boos en verbaasd over deze maatregel.

Volgens Transavia is het te onveilig voor de crews om in Egypte te overnachten. De vliegtuigen maken daarom een tussenstop in Athene, waar nieuw personeel aan boord komt. Het personeel hoeft dan niet in Egypte te overnachten. Passagiers zijn boos. De reis duurt nu ineens een stuk langer en zij vragen zich dan ook af waarom Egypte wel voor crews, maar niet voor toeristen onveilig is.

Transavia zelf laat weten dat het bedrijf  ’een eigen afweging’ maakt en zich niet baseert op het reisadvies van de overheid. ,,Sinds het laatste incident in Hurghada hebben wij onvoldoende zicht op de veiligheidssituatie. Daarom laten we onze mensen daar niet overnachten.” Buitenlandse Zaken heeft geen negatief reisadvies afgegeven voor Hurghada en alle vakanties gaan gewoon door.

Niet alle luchtvaartmaatschappijen voeren deze regel in. TUI laat desgevraagd weten dat het personeel gewoon in Egypte overnacht, aangezien gasten ook gewoon in een hotel in Egypte vakantie vieren.

Bron: AD

Lees ook:Na kritiek: Transavia schrapt tussenstop in Athene
Lees ook:Terreurdreiging doet Transavia besluiten niet te vliegen naar Sharm-el-Sheikh
Lees ook:MinBuZa ontraadt reizen Egypte niet meer
Lees ook:Reisadvies Egypte aangepast na schietpartij toeristenhotel Hurghada
Lees ook:Eind november vliegt ook Corendon weer op Egypte

Geen reacties // Reageer