Thomas Cook schrapt Lesbos

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat er in januari veel minder vakanties naar Turkije en Griekenland zijn geboekt. Reisorganisatie Thomas Cook heeft zelfs besloten om Lesbos niet meer aan te bieden als vakantiebestemming.

In januari zijn er 30% minder vakanties naar Turkije geboekt dan een jaar eerder. Vakantieganger laten het land massaal links liggen, omdat het land vaak negatief in het nieuws is door het vluchtelingenprobleem en diverse bomaanslagen in Turkse steden. Het is nog steeds veilig in Turkije, maar Nederlanders kiezen nu voor landen waar het iets veiliger is en daar profiteert Spanje nu van. Zo werden er in januari 52% meer vakanties naar Spanje verkocht als een jaar daarvoor.

Ook Griekenland is minder populair bij de boekers, 19 % minder mensen hebben een vakantie naar Griekenland geboekt in de vorige maand. Toeristen mijden nu vooral Lesbos en Kos. Dit komt voornamelijk door de vluchtelingen die nog dagelijks met gammele bootjes aan land komen. Toeristen willen dat liever niet zien en zitten veel liever op een zonnig eiland zonder vluchtelingen. Vooral Lesbos is bij Thomas Cook compleet uit de gratie, de boekingen voor het eiland zijn volledig ingestort en de touroperator heeft dan ook besloten om het eiland dan maar helemaal te schrappen als vakantiebestemming.

Ook andere touroperators zien een duidelijke verschuiving. Corendon denkt dat de boekingen naar Turkije wel weer aan zullen trekken, maar is ondertussen wel bezig om resorts in Spanje op te kopen. De ANVR laat aan AD weten dat er nog van alles kan gebeuren en dat de boekingen nog aan kunnen trekken.

Bron: AD

 

Lees ook:Griekenland minder populair bij toeristen
Lees ook:Deense touroperator schrapt Lesbos als reisbestemming
Lees ook:Toeristen laten Griekenland links liggen
Lees ook:Te duur: Toeristen laten Zwitserland massaal links liggen
Lees ook:We durven weer naar Griekenland

Geen reacties // Reageer