Onderzoek: Slim parkeren bij luchthavens scheelt tientallen euro’s

Als je een reis boekt, dan ga je natuurlijk op zoek naar de goedkoopste vlucht en een appartement of hotel voor een zacht prijsje. Maar hoe ga je naar het vliegveld? Ga je met de auto of het openbaar vervoer? En waar zet je de auto dan neer? Parkeren bij de luchthaven zelf is namelijk peperduur, maar het kan ook anders. De Consumentenbond zocht het een en ander qua parkeertarieven op en bij luchthavens voor je uit.

Het blijkt namelijk dat je tientallen euro’s kan besparen, door slim te parkeren bij luchthavens. De Consumentenbond bracht de parkeertarieven van 7 populaire luchthavens in kaart en zet daar goedkope alternatieven tegenover.

De parkeertarieven op luchthavens zijn schrikbarend hoog. Parkeren op Schiphol op loopafstand van de incheckbalies kost €33,50 per dag. Reizigers kunnen echter veel geld besparen als ze ervoor kiezen te parkeren in plaatsen rondom het vliegveld. In Diemen, Nieuw-Vennep en Zaandam, zijn gratis P+R-terreinen.

Vanaf daar rijden treinen of bussen in ongeveer 20 minuten naar de luchthaven. Ook consumenten die vanaf Eindhoven Airport vliegen, kunnen beter iets verder kijken; in het nabijgelegen dorp Best zijn een P+R- en een langparkeerterrein, beide gratis en bewaakt. Wie vanaf Rotterdam vliegt, parkeert relatief goedkoop op de luchthaven zelf, maar op P+R Meijersplein net achter de luchthaven is het gratis.

Een verrassende besparingsoptie, en dat wist ik ook niet, zijn de Park, sleep & fly arrangementen die hotels op en rondom vliegvelden bieden. Voor wie 14 dagen of langer op reis gaat is een hotel met parkeerplaats nabij Schiphol, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport vaak goedkoper dan de reguliere parkeertarieven van de luchthaven. Een overnachting in het Bastion Hotel Hoofddorp plus 21 dagen parkeren kost bijvoorbeeld slechts €82

De Consumentenbond onderzocht de tarieven en parkeeropties rondom de luchthavens Schiphol, Rotterdam, Eindhoven, Weeze, Düsseldorf, Brussel en Charleroi. Meer informatie over de parkeertarieven lees je in de reisgids.

Lees ook:Uiteenlopende parkeertarieven bij luchthavens
Lees ook:Parkeerkosten bij Nederlandse vliegvelden ongeveer gelijk als halfjaar geleden
Lees ook:Onderzoek: Parkeren op regionale vliegvelden is echt goedkoper
Lees ook:Recordaantal passagiers voor Schiphol
Lees ook:Onderzoek: Grote luchthavens vragen meer parkeergeld

Geen reacties // Reageer