Trade Your Trip: Pakketreis verkopen in plaats van annuleren

Het klinkt zo mooi. Ga je na een jaar lang hard werken eindelijk op vakantie, ben je ziek, lig je in het ziekenhuis of is er iets anders aan de hand, waardoor je niet meer op vakantie kan gaan.. Dat is balen. Je moet de vakantie annuleren, maar je krijgt maar een schijntje van de reissom terug. Dat is dubbel balen. Maar niet getreurd, want nu is er de website tradeyourtrip.com.

TradeYourTrip is een Nederlands initiatief, gevestigd in Amsterdam. De site start in Nederland, Duitsland en Engeland om gedupeerde consumenten te helpen hun reis door te verkopen. TradeYourTrip begint met pakketreizen en accommodaties, maar zullen ook losse vliegtickets en dynamische pakketreizen gaan aanbieden zodra wij dit mogelijk gemaakt hebben. Jij kan de hierbij helpen door jouw steun te betuigen via het Manifest . Wij strijden voor het recht van de reiziger om zijn vakanties door te verkopen als hij niet kan gaan. En bieden kopers last minute kwaliteitsreizen tegen scherpe prijzen.

Elk jaar moeten 25 miljoen (!) mensen in Europa hun vakantie annuleren vanwege onvoorziene omstandigheden. De reisindustrie profiteert hiervan, door die gecancelde trips nogmaals te verkopen. TradeYourTrip helpt je zoveel mogelijk geld te besparen, door reizen te verkopen van mensen die niet kunnen gaan.

Hoe is Trade Your Trip ontstaan? De website meldt het volgende:
TradeYourTrip is ontstaan vanuit onze eigen frustratie, toen we onze kerstvakantie moesten annuleren en daardoor ons geld kwijt waren. Tegelijkertijd realiseerden wij ons, dat de touroperator onze geannuleerde vakantie weer doorverkocht aan een andere persoon en op deze manier (samen met de meeste touroperators) dubbele winsten realiseerden ten koste van de reiziger.
De Europese wet pakketreizen, die reizigers beschermt sinds 1990, maakt het mogelijk voor consumenten om hun vakantie zelf door te verkopen aan andere personen. Op deze manier kunnen reizigers (een gedeelte van) hun vakantiebudget terugverdienen: “Je mag je boeking over zetten naar een andere persoon, als je zelf geen gebruik kan maken van je vakantie”.

TradeYourTrip was geboren en is een marktplaats voor het (ver)kopen van vakanties tussen reizigers. TradeYourTrip helpt reizigers, die onverhoopt hun vakantie moeten annuleren en ontzorgt hen van alle administratieve en juridische rompslomp bij de indeplaatsstelling van de ene persoon naar de andere persoon.

Ik heb zelf ook even op de website gekeken. De site ziet er goed uit en de uitleg is duidelijk. Jij kan je pakketreis aanbieden aan de site, de site verkoopt het weer en regelt alles voor je, van de geldoverdracht tussen koper en verkoper, tot de juiste reisdocumenten voor de koper. Je mag kosteloos je reis op de site zetten. Alleen bij een succesvolle verkoop vraagt de site 15% service vergoeding + de administratiekosten van de touroperators.

Ook als je een reis wilt kopen, ben je hier aan het goede adres. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten vakanties. Op dit moment worden er 5 vakanties aangeboden. Je kan zien wat voor accommodatie je kan boeken, wanneer de vakantie is en hoe duur de vakantie is. Boeken kan binnen een paar minuten. Plus, je profiteert van hoge kortingen, tot wel 70%. En wie wil dat nou niet.

Dus ben jij van plan om je pakketreis te annuleren? Doe het niet, maar klop eerst even aan bij Trade Your Trip.

 

Lees ook:TradeYourTrip in gesprek met Europa over doorverkoop losse vliegtickets
Lees ook:Corendon biedt vanaf 2013 pakketreizen naar Saint Tropez
Lees ook:Online visum Turkije nu ook in Nederlands beschikbaar
Lees ook:Nieuw bij KLM: Package Deals
Lees ook:Zoover overgenomen door HolidayCheck

Geen reacties // Reageer