Review: Appartement Chiata, Bella Porto in Eernewoude

2 weken geleden mocht ik tijdens Fete de la Nature (Vier de natuur) in een gloednieuw appartement in Eernewoude in hartje Friesland overnachten. En dat was één en al genieten in alle luxe.

Een maand geleden kreeg ik een uitnodiging om de natuur te vieren in natuurgebied De Alde Feanen in Friesland, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Ik mag ook in een appartement/hotel blijven slapen en krijg dit appartement toegewezen. Het appartement ligt boven restaurant Porto Casa. Eigenaresse Willy en haar man hebben een jaar geleden besloten om zelf de bovenverdieping van het restaurant helemaal om te toveren tot 3 appartementen en dat is goed gelukt. Een half jaar geleden bleven de eerste gasten overnachten.

De appartementen opereren onder de naam Bella Porto en je kan slapen in de appartementen Tuga, Barca en Chiata. Tuga en Barca beschikken over 1 kamer met een badkamer, groot bed en kleine keuken. Appartement Chiata is ruimer en geschikt voor een wat langer verblijf. Chiata heeft dan ook niet 1, maar 2 kamers. Een ruime slaapkamer met douche, een aparte wc en een ruime, maar dan ook zeer ruime, woonkamer met grote keuken. Het design is strak en modern, maar wel huiselijk.

Het restaurant en de appartementen staan op een ideale locatie in Eernewoude. Het pand ligt op een paar honderd meter lopen van de jachthaven en je bent zo in het centrum van dit (toeristen)stadje. De bootverhuur ligt op nog geen minuut lopen van het appartement vandaan, handig.

Ook leuk is het pontje waar je voor 1 euro per keer de oversteek maakt naar de andere kant van het water. Aan de overkant kun je het bezoekerscentrum en het museum bezoeken. Eernewoude is een rustig dorp en ook al was het onrustig, van de buren heb je totaal geen last. Je slaapt namelijk naast een kerk en de bewoners daarvan liggen allemaal in ruste. Overigens gaan de kerkklokken wel elke kwartier, maar daar kan je aan wennen.

Aangezien er dit weekend geen reserveringen zijn, mag ik zelf kiezen in welk appartement ik ga overnachten. De avond ervoor heb ik al, samen met andere bloggers, een rondleiding door de appartementen gekregen en ik kies dan ook voor Chiata. In het restaurant krijg ik de sleutels. De appartementen hebben een aparte ingang en je kan met een trap naar boven. De appartementen zijn dus nog niet geschikt voor mindervalide personen, maar misschien dat dit in de toekomst nog kan veranderen.

Vanuit de gang en de royale woonkamer heb ik een mooi uitzicht op het water. De slaapkamer heeft een ruime kledingkast en nog een leuk bankje. Het bed is groot en comfortabel. De badkamer beschikt over een luxe stortdouche, met ingebouwde radio en sfeerlichten. Ik mis nog wel een matje als je kleddernat uit de douche stapt, een ongeluk door een kletsnatte vloer kan zomaar gebeuren.

De woonkamer beschikt over 2 heerlijke banken, waar je helemaal in kan vallen, een blauwe zitbank en een grote tafel, waar je met zijn zessen aan kan zitten. De keuken is langwerpig, erg handig en beschikt over een grote koelkast en een vaatwasser. Daarnaast kun je de persoonlijke bezittingen in een kluisje stoppen.

Ik heb zelf heerlijk geslapen in het appartement. De volgende morgen staat Willy, de gastvrouw, op het afgesproken tijdstip bij de deur klaar met een ontbijtpicknickmand (Leuk woord voor galgje), gevuld met heerlijke verse broodjes, beleg en sapjes. Mocht je een nachtje in dit appartement boeken, dan kan je dit heerlijke ontbijt er los bij boeken. Na een paar uur is het weer tijd om te vertrekken en de sleutels lever ik in bij het restaurant.

Mocht je nu op zoek zijn naar rust en in een wat luxer appartement willen overnachten, dan kan ik dit appartement zeker aanraden. Eten in het restaurant trouwens ook. Boeken kan via Booking.com, via deze link.

Appartementen Bella Porto
Ds Bolleman van der Veenweg 11, Eernewoude, Friesland

Lees ook:Appartementen checken via Wimdu
Lees ook:Spaanse hotelketen Room Mate gaat strijd aan met Airbnb
Lees ook:Dit weekend: Nationaal Park De Alde Feanen herontdekken
Lees ook:Londen: touchscreen als restauranttafel
Lees ook:Om te ontdekken: Natuurgebied De Alde Feanen in Friesland

Geen reacties // Reageer