Deze week: Skiathos ontdekken

De afgelopen week schreef ik al dat er veel minder Nederlanders op vakantie naar Griekenland gingen. Ik hoor niet bij dat rijtje, want vanaf vandaag zit ik een weekje op het Griekse, groene eiland Skiathos. Mamma Mia, dat is leuk!

Ik ben op Skiathos op uitnodiging van Het Grieks Verkeersbureau. Zij sturen 100 bloggers op pad om naar 100 Griekse bestemmingen te gaan. Griekenland is namelijk meer dan Athene en een paar grote eilanden. Het doel is om Griekenland weer terug op de kaart te zetten en zo meer toeristen naar het land te trekken. Vorig jaar was ik al op Kos en sprak ik al met een aantal locals. Zij zagen hoe het toerisme als een kaartenhuis in elkaar stortte. Door de migrantencrisis was het volgens de media vooral op Kos een chaos. Ik heb daar op Kos niks van gemerkt. Natuurlijk kwamen er elke ochtend vluchtelingen aan en sliepen ze in tentjes langs de weg, maar de meeste vluchtelingen waren ontzettend aardig en wilden ook geholpen worden.

Terug naar de locals. Zij leven voor het toerisme, maken schoon, staan achter de receptie, verhuren fietsen en gaan mee op excursies. Doordat er minder toeristen komen, zijn er minder inkomsten, is er geen werk en raken de Grieken hun baan kwijt. Dat moet anders en daarom lanceerde het Verkeersbureau afgelopen juni de website I Love Griekenland. Deze 100 bloggers ontdekken Griekenland voor jou en geven je de beste tips en laten je de leukste geheime plekken zien.

Ik ga naar Skiathos, een eiland dat onderdeel uitmaakt van de de Noordelijke Sporaden, gelegen in het noordwesten van de Egeïsche Zee. Het eiland is ongeveer 2 keer zo groot als Texel en het is bekend om zijn mooie stranden en zijn prachtige natuur. Op Skiathos is de film Mamma Mia opgenomen. Skiathos is ook bekend om de luchthaven. Volgens kenners heeft dit vliegveld 1 van de gevaarlijkste landingsbanen ter wereld. Er is 1 baan en deze is vrij klein. Grote vliegtuigen mogen hier dan ook niet landen.

Ik verblijf in familiehotel Irida, vlakbij Skiathos-Stad. Ik krijg een rondleiding door de stad, bezoek kastelen en kerken en ga op zoek naar de lekkerste eettentjes van het eiland. Daarnaast ga ik op excursie langs alle parelwitte stranden. Wil jij op de hoogte blijven van mijn bezoek aan dit groene eiland? Volg mij dan op Twitter en like mij op Facebook, dan komen de foto’s vanzelf in je timeline terecht.

Een verslag over mijn verblijf op Skiathos volgt binnen een maand. Tot die tijd Griekse les van helden Bassie & Adriaan: https://youtu.be/OndJXcKCTx8

Lees ook:bosbranden in griekenland
Lees ook:I love Griekenland: Grieks Verkeersbureau lanceert website met 100 Griekse bestemmingen
Lees ook:Fotoblog: 10 x Skiathos
Lees ook:Getest: Vigles Sea View Hotel Skiathos
Lees ook:Onbewoond eiland te huur!

Geen reacties // Reageer