Van verhuursite tot touroperator: Airbnb lanceert Trips

Airbnb is 8 jaar geleden opgericht en groeit nog steeds. Maar Airbnb wil meer zijn dan een huizenverhuursite en heeft de afgelopen week iets nieuws gelanceerd: Trips.

Trips
Trips is een door mensen gedreven platform, ontworpen om reizen nog makkelijker en specialer te maken, en brengt de plek waar je verblijft, de activiteiten die je onderneemt en de mensen die je ontmoet, allemaal samen. Trips lanceerde deze week drie kernonderdelen: Experiences, Places en Homes.

Een reis boeken kan vandaag de dag behoorlijk ingewikkeld en stressvol zijn. Trips maakt dit eenvoudiger doordat je via één app de meeste reisbenodigdheden kunt boeken. Zo is er het Trip Reisplan, een nieuwe functie waarin alles wat je als reiziger moet weten in één simpele tijdlijn te vinden is, met de optie om Experiences op locatie toe te voegen of direct te boeken. Na verloop van tijd zal deze functie zich ontwikkelen op basis van machine learning waarmee persoonlijke en contextuele aanbevelingen gedaan kunnen worden. Dit past binnen Airbnb’s visie om te voorzien in elk onderdeel van een reis en deze van begin tot eind eenvoudiger en magischer te maken.

Trips is bedoeld om reizen socialer te maken en duizenden Airbnb gebruikers op elke gewenst moment in een stad met elkaar in contact te brengen. Binnen Trips zorgen Meetups ervoor dat lokale ondernemers eenmalige of regelmatig terugkerende evenementen organiseren die Airbnb reizigers en hosts met elkaar in contact brengen.

Experiences
Experiences zijn op maat gemaakte activiteiten, ontworpen en geleid door lokale experts, bijvoorbeeld een dagdeel zwaardvechten als een samoerai of een meerdaags avontuur zoals leren over en het besturen van klassieke auto’s in Malibu. Experiences biedt ongekende toegang tot gemeenschappen en plekken die je anders niet zou tegenkomen tijdens je reis, van de truffeljacht in Toscane tot de grimemuziek muziekscene in Londen.

Trips lanceert rond de 500 Experiences in 12 steden wereldwijd, namelijk Los Angeles, San Francisco, Miami, Detroit, Havana, Londen, Parijs, Florence, Nairobi, Kaapstad, Tokio en Seoul. Beginnende hosts kunnen in bovenstaande steden en 39 andere steden een verzoek indienen om hun Experience op Airbnb te plaatsen.

Places
Places bevat meer dan één miljoen individuele aanbevelingen, variërend van cafés en restaurants tot parken en andere lokale attracties. Een samenwerking met het boekingsplatform Resy zal het mogelijk maken om in de toekomst direct via de Airbnb app tafels te boeken in geweldige lokale restaurants.

Homes
Met drie miljoen beschikbare huizen, verspreid over 191 landen, beschikt Airbnb over het grootste en meest diverse aanbod van unieke accommodaties die te boeken zijn in alle beschikbare steden, ook buiten de Experiences om.

Airbnb is opgericht in 2008, met als missie een wereld te creëren waarin mensen zich overal thuis kunnen voelen terwijl ze reizen, doordat ze verbonden zijn met lokale culturen en unieke ervaringen opdoen. De community-marktplaats biedt toegang tot miljoenen unieke accommodaties variërend van appartementen tot villa’s en van kastelen tot boomhutten in meer dan 34.000 steden en 191 landen. Met Experiences biedt Airbnb ongekende toegang tot lokale gemeenschappen en interesses, terwijl Places reizigers de verborgen pareltjes van een stad laat ontdekken die zijn aanbevolen door mensen die er wonen. De Airbnb gemeenschap is de makkelijkste manier om inkomsten te vergaren door extra ruimte in een woning, een passie, een interesse en een stad te delen met anderen.

Lees ook:Reisorganisatie Better Places compenseert CO2-uitstoot van al haar reizen
Lees ook:Nieuw op Airbnb: Kamers huren in Cuba
Lees ook:Gocampr.com: Kamperen bij de locals
Lees ook:Actie KLM en Airbnb: Airbnb-tegoed bij je boeking
Lees ook:Nieuwe reistrend: Reizen naar de locals

Geen reacties // Reageer