Black Friday: Hotelkamers, vliegtickets en cruises vandaag extra voordelig

blackfriday

Gisteren was het Thanksgiving in Amerika, vandaag zijn bijna alle Amerikanen vrij. Traditiegetrouw is deze vrijdag dan ook Black Friday, een dag waarop winkels stunten  met speciale acties en hoge kortingen. De traditie is nu ook overgewaaid naar Nederland en ook jij kan profiteren op speciale kortingen op je hotelkamer of vliegticket.

Black Friday is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Vandaag hebben de meeste werknemers vrij. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen. Er zijn winkels die al om drie uur in de nacht de deuren openen, en om die tijd staan er al rijen kopers buiten om de laag geprijsde, beperkt voorradige artikelen te bemachtigen. En deze koopgekte zorgt vaak voor hysterische taferelen.

Oorspronkelijk komt de naam Black Friday uit de Amerikaanse stad Philadelphia en werd rond 1965 voor het eerst gebruikt om te verwijzen naar de enorme verkeersdrukte in en rond die stad op de dag na Thanksgiving. Rond 1981 wordt voor het eerst melding gemaakt van een alternatieve theorie dat op die dag de winkeliers voor het eerst “in het zwart” komen te staan, dat wil zeggen winst beginnen te maken voor het jaar.

In de Verenigde Staten is het bij de boekhouding de gewoonte om verliezen in rode inkt in de boeken te schrijven. Uiteraard is dit technisch onjuist, omdat de detailhandel wel degelijk winst maakt gedurende andere tijden van het jaar. Echter, het illustreert hoe belangrijk de kerstperiode is voor het jaarlijks eindresultaat

In Nederland doen er ook al veel bedrijven mee met deze bijzondere dag. Ook de reiswereld heeft bijzondere koopjes. Ik ging voor je op zoek en heb een klein, maar handig overzichtje gemaakt:

Secret Escapes
Bij Secret Escapes was het al mogelijk om voor weinig geld in een luxe hotel te slapen, maar nu kan dit nog goedkoper. Secret Escape heeft een speciale Black Friday Sale, tot morgenochtend 10.00 krijg je 50% korting op een tophotel of reis.

easyHotel
Bij easyHotel is orange vandaag the new black. Je boekt vanaf 39 euro een kamer in het easyHotel in Den Haag, Brussel en Amsterdam. Ook alle andere easyhotels doen mee aan Black Friday.

DFDS
Met de boot naar Newcastle? Dat kan! Boek vandaag een 3-daagse MiniCruise naar Newcastle inclusief ontbijt en het ontbijt en diner is gratis! Je boekt deze 3-daagse MiniCruise al v.a. €59 p.p. Reizen is mogelijk op geselecteerde vertrekdata in november, december & januari.

Ryanair
Vliegtuigmaatschappij Ryanair doet vandaag 10 miljoen stoelen in de aanbieding. De korting loopt op tot 20% en de spotgoedkope stoelen zijn alleen vandaag boekbaar, reizen doe je van december tot en met maart.

Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit de bedrijven die meedoen met Black Friday. Veel buitenlandse airlines en touroperators hebben speciale aanbiedingen en kortingen voor vandaag in het leven geroepen. Maar dan zal de lijst wel heel lang worden, hopelijk is het voorgaande een leuk rijtje geworden en kan je hier wat mee!

Lees ook:Secret Escapes: Exclusieve aanbiedingen bij luxe hotels
Lees ook:Bijzondere tradities: Thanksgiving Day
Lees ook:Bijzondere tradities: Thanksgiving Day
Lees ook:Dit weekend: Brussel ontdekken
Lees ook:Spectaculaire kortingen bij EasyJet

Geen reacties // Reageer