Wintersport: 1 miljoen Nederlanders naar de sneeuw

m

Het is bijna kerstvakantie, de start van het winterseizoen. Ook komend seizoen gaan er veel Nederlanders op wintersport. De ANWB gokt dat circa 1 miljoen Nederlanders op wintersportvakantie gaan.

Dat aantal loopt mogelijk zelfs op als de sneeuwcondities in de nabijgelegen skigebieden goed zijn. De meeste sneeuwvakanties vinden plaats in februari 2017 tijdens de voorjaarsvakantie. Oostenrijk blijft als bestemming dé favoriet, gevolgd door Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

De populairste wintersportregio’s in Oostenrijk zijn Tirol en het Salzburgerland. In Frankrijk worden de meeste vakanties doorgebracht in de Franse Alpen. In Duitsland is het Sauerland het meest populaire wintersportgebied met bekende plaatsen als Winterberg en Willingen. In de Zwitserse Alpen zijn sneeuwliefhebbers te vinden in Berner Oberland en in Wallis. In Italië komen wintersporters aan hun trekken in Breuil-Cervinia en Alta Badia.

Nederlanders tevreden over accommodatie en prijsniveau

Over het algemeen zijn Nederlandse wintersporters tevreden over de belangrijkste bestemmingen wat betreft de accommodatie, service en prijsniveau van de horeca en boodschappen. Alleen Zwitserland scoort een onvoldoende als het gaat om het prijsniveau van de horeca en boodschappen. Zwitserland werd altijd al gezien als een dure bestemming. Vorig jaar kreeg het land ook nog eens te maken met een waardestijging van de Zwitserse Frank ten opzichte van de Euro.

De meerderheid van de wintersporters (70%) skiet, circa 12% kiest voor snowboarden. Daarna volgen activiteiten als wandelen en langlaufen.Verreweg de meeste vakantiegangers (84%) gaan met de auto naar de bergen. Zo’n 7% gaat met de bus. De overige reizigers kiezen voor het vliegtuig of de trein.

Voor de ultieme winterbeleving trekken zo’n 18.000 Nederlanders naar Scandinavische landen als Finland, Noorwegen en Zweden. Naast skiën en snowboarden staan er activiteiten op het programma zoals trektochten met een hondenslee of sneeuwmobiel, ijsvissen, langlaufen en wandelen.

Kerst- en krokusvakantie

De kerstvakantie 2016 begint voor alle regio’s op zaterdag 24 december 2016 t/m zondag 8 januari 2017. De voorjaarsvakantie 2017 is in regio Noord van 18 t/m 26 februari 2017 en in de regio’s Midden en Zuid 25 februari t/m 5 maart 2017. De regio Zuid heeft vakantie tijdens carnaval. De carnavalsperiode is van vrijdag 24 februari tot Aswoensdag 1 maart 2017.

Lees ook:Wintersport: 1 miljoen Nederlanders naar de sneeuw
Lees ook:Zaterdag: Files van en naar de wintersport
Lees ook:Seizoen voorbij: Sölden populairste wintersportbestemming
Lees ook:Voorjaarsvakantie: 1,2 miljoen Nederlanders op vakantie
Lees ook:Voorjaarsvakantie: Miljoen Nederlanders op vakantie

Geen reacties // Reageer