Proef: PostNL gaat koffers inchecken op Schiphol

De meivakantie komt er weer aan, drukke tijden voor Schiphol. Ook de wachttijden bij het inchecken zijn langer dan normaal. Maar daar kan binnenkort wel eens verandering in komen, want PostNL start een proef waarbij het bedrijf je koffers thuis ophaalt en ze ook nog eens voor je incheckt. Wat handig en wat een luxe!

De proef start nu en gaat door tot na de zomervakantie. Het postbedrijf haalt je koffers thuis op, sealt ze in op Schiphol en laat but not least, het bedrijf checkt de koffers ook nog voor je in. De voordelen? Geen gezeul meer met je koffer, lang wachten bij de incheckbalie of 2 uur van tevoren al op Schiphol aanwezig zijn. Je kan voortaan gewoon doorlopen naar de douane, wat een luxe.

De proef geldt nu alleen nog voor reizigers van Corendon die in Rotterdam of Amsterdam wonen. De proef geldt nu alleen nog voor Schiphol, maar het is de bedoeling dat de proef ook gaat uitbreiden naar vliegvelden in Rotterdam, Eindhoven en Maastricht.

Overigens is deze service niet echt goedkoop. Voor 1 koffer betaal je 20 euro, 2 koffers 30, 3 koffers 40 euro en neem je 4 koffers mee, dan moet je al snel 50 euro betalen. Neem je nog meer koffers mee, dan komt er steeds 10 euro bij. PostNL is trouwens niet het eerste bedrijf die deze service gaat aanbieden, ook Travel Light haalt je bagage thuis op en checkt deze in. Dit bedrijf gaat nog een stapje verder, zij bezorgen de koffers zelf in de accommodatie waar je tijdens je vakantie verblijft.

De proef van Postnl geldt overigens alleen voor de heenreis, op de terugreis moet je je koffers zelf weer mee terug naar huis nemen.

Lees ook:Filmpje: Wat gebeurt er met je koffer op Schiphol?
Lees ook:Bluesmart: De slimme trolleykoffer
Lees ook:Eviate eTrack: Nooit meer je koffer kwijtraken dankzij deze nieuwe gadget
Lees ook:Erben Wennemars neemt koffer Maxima mee naar huis
Lees ook:Storing: 15.000 koffers achtergebleven op Schiphol

Geen reacties // Reageer