Getest: Vigles Sea View Hotel Skiathos

Ben je nog op zoek naar een bijzonder hotel? Op een unieke locatie waar je niet elke dag hoeft te vechten om een ligbedje bij het zwembad? Waar je geen nummer bent? Dan heb ik het perfecte hotel voor je gevonden: Aparthotel Vigles Sea View op Skiathos, een piepkleine Grieks eilandje.

Skiathos

In september mocht ik voor het Grieks Verkeersbureau en TUI Skiathos ontdekken. Skiathos ligt in de Egeïsche Zee en behoort tot de Noordelijke Sporaden.  Het eiland is ongeveer 2 keer zo groot als Texel en het is bekend om zijn mooie stranden en zijn prachtige natuur. Op Skiathos is deels de film Mamma Mia opgenomen. Skiathos is ook bekend om de luchthaven. Volgens kenners heeft dit vliegveld 1 van de gevaarlijkste landingsbanen ter wereld. Er is 1 baan en deze is vrij klein. Grote vliegtuigen mogen hier dan ook niet landen. Gevaarlijk was het naar mijn mening niet, wel was de landing heel bijzonder. En de vliegtuigspotters staan met hun neus op de landingsbaan.

Vigles Sea View

Na 2,5 uur vliegen werd ik door het hotelbusje opgehaald en werd ik naar het hotel gebracht. Het hotel ligt op de doorgaande weg naar het grootste klooster van het eiland. In principe is er maar 1 doorgaande weg op Skiathos, dus verdwalen kan niet. We gaan de bergen in, volgens de Grieken zijn het heuvels, en op een top slaan we af . Dit is de oprijlaan van het hotel. We gaan weer naar beneden en we komen terecht op een parkeerplaatsje. Voor mij  doemt er een groot groen gebouw op, wat niet op een hotel lijkt, maar eerder op een grote villa. De villa is omgeven door bomen en bloemen. Het valt mij op hoe heerlijk stil het hier is.

Bijzonder uitzicht

Ik mag  direct aanschuiven bij het ontbijt. Ik loop het hotel om en krijg gelijk een bijzonder mooi uitzicht voor mijn kiezen. Het hotel ligt wat hoger en ik heb een prachtig uitzicht over Skiathos-Stad, de zee, andere eilanden en ook het vliegveld. Het kleine restaurant ligt aan het zwembad en bij de reling maakt iemand een selfie met een vliegtuig die net gaat landen, grappig gezicht wel. Overigens hoor je het vliegtuig niet, pas als het geland is.

Ik krijg een warm welkom van de ontbijtmedewerkster, voor de gelegenheid is ze ook receptioniste. Een receptie is hier niet te vinden, alleen een bar, de bar is de hele dag geopend. Hier kun je ook lunchen en dineren, zij het met simpele, maar wel lekkere gerechten. Het ontbijtbuffet is groots opgezet en ik zie allemaal heerlijk eten uitgestald. Het buffet is een mix tussen continentaal eten en Griekse gerechten. En wat ook opvalt, het is vooral lekker gezond.

11 kamers

Na dit heerlijke ontbijt, waarbij ik ook nog eens gezelschap krijg van de hotelkatten, krijg ik de sleutel van mijn kamer (Echte sleutels, geen kaartjes gelukkig) Het hotel beschikt over 11 kamers, verdeeld over 2 verdiepingen. Er zijn standaard en Superior kamers, maar er zijn ook suites. Ik krijg een standaardkamer op de begane grond. De kamer is ruim, er is airco, tv, stoelen en een grote badkamer. Ook is er een koelkastje, voor de verandering zit er niks in, maar kan ik gewoon mijn eigen drinken erin stoppen. Ik kan de deuren en echte groene Griekse luiken naar buiten openslaan en kan op mijn eigen terrasje zitten. En binnen 10 stappen lig ik in het zwembad.

Gastvrij

Aangezien het seizoen er bijna opzit voor het hotel, het hotel sluit op 1 oktober en gaat in mei weer open, is het niet druk. Flora de schoonmaakster komt gelijk naar mij toe als ik door de gang loop en ze praat honderduit over het hotel en het eiland. Ook de andere medewerkers zijn erg gastvrij en hebben alle tijd voor mij. Er hangt hier een hele gemoedelijke, rustige en fijne sfeer in dit kleine hotel. En de medewerkers helpen je waar nodig.

Dat de medewerkers mij maar wat graag willen helpen blijkt wel 2 dagen later. Het heeft de hele nacht geregend en regen is vrij zeldzaam op Skiathos. Ik was nog niet helemaal wakker, maar kreeg ineens een plens water op mijn gezicht. Het lekt in de hotelkamer, oh jee. De bar was al open en ook Flora is al aanwezig. Ik legde uit wat er aan de hand is en ik kreeg gelijk een andere sleutel. Flora hielp mij naar de andere kamer en zo zat ik binnen 5 minuten in een suite op de 1e verdieping, dat was snel gedaan.

De suite is voor 3 personen, is groter en heeft een uitklapbank. En vanaf mijn balkon heb ik een nog mooier uitzicht op de zee. Ik kan hier uren zitten en staren naar de bootjes in het water of een vliegtuig dat gaat landen. Met een wijntje en wat chips erbij kan dit wel doorgaan als de ideale therapie zonder dure psychologen.

Het hotel is vrij open, heeft amper ramen en er zijn overal zitjes. Ook kom ik overal boeken tegen, ook Nederlandse, die je mee mag nemen of waar je ook je eigen boeken neer kan zetten. De bar is van 8 uur in de ochtend tot 11 uur s’avonds open en er schalt de hele dag door heerlijke loungemuziek uit de speakers. Het zwembad is lekker koel en er zijn voldoende ligbedjes voor iedereen. De tosti met chips van de bar is een aanrader.

Op de dag van vertrek ga ik eerst nog even ontbijten. Er bleek maar 1 hotelgast in het hotel te zijn en dat was ik, maar er was wel een compleet buffet voor mij alleen klaargezet, wat aardig. Bij vertrek kreeg ik een knuffel van zowel Flora als de ontbijtmedewerkster, ze zwaaien mij uit en ik vertrek met koffer en huurauto naar het vliegveld. De 2 dames zwaaien naar mij, achter de 2 komt de zon op en schijnt een gouden gloed op de bomen en het hotel. Ik mag toch hopen dat ik hier ooit weer een keer terug mag komen, wat een fijn klein hotel.

Vigles Sea View Hotel (Geopend vanaf 1 mei)
Skiathos

Nog meer foto’s zien? Binnenkort een fotoblog over het hotel!

Lees ook:3-daagse minivakantie slechts E 69,-
Lees ook:Review: Koninklijk genieten in Hotel Platanista op Kos
Lees ook:Bijzonder overnachten: Sun Cruise Resort in Zuid-Korea
Lees ook:Deze week: Skiathos ontdekken
Lees ook:Onder de wol onder water

Geen reacties // Reageer