Bouw nieuwe terminal Schiphol: P2 gesloten, gratis kwartiertje geschrapt

Ben je van plan om de komende weken naar Schiphol te gaan? En wil je dan daar je auto parkeren? Dan kan het zomaar zijn dat je pech hebt. Schiphol bouwt namelijk aan een nieuwe terminal en daar moest nogal wat voor wijken.

Zo is parkeergarage P2 sinds 1 oktober definitief gesloten. Parkeer je nu altijd het liefst in P2? Dan kan je vanaf 1 oktober terecht in P1, als je korter dan 48 uur wilt parkeren. Wil je langer dan 48 uur parkeren? Dan ga je nu naar P6 Valet Parking. Je parkeert dan dichtbij de terminal, geeft je sleutels af en wij parkeren je auto voor je. Als je terugkomt van je vlucht, staat je auto weer voor je klaar. En dat allemaal voor hetzelfde tarief als P2.

Korter dan 48 uur parkeren? Dan ga je naar P1, reserveren hoeft niet. Ga je langer dan 48 uur weg, dan parkeer je de auto gewoon op P3. Maar let op, reserveer wel ver van tevoren, want voordat je het weet is er geen parkeerplek meer te verkrijgen. Ik had er helaas ook al last van. En wil je even snel iemand wegbrengen of ophalen? Voorheen was dat gratis, maar dat gratis kwartiertje is verdwenen helaas. Parkeren in P1 kost nu € 5,50 per uur of 1 euro per 11 minuten.

Door de sluiting zijn er minder parkeerplekken waar je zelf je auto kan parkeren. Ook de De komende tijd zijn er extra parkeerbegeleiders aanwezig om iedereen te helpen en alles in goede banen te leiden.

Lees ook:Groningen Airport Eelde introduceert Budget Parkeren
Lees ook:Onderzoek: Slim parkeren bij luchthavens scheelt tientallen euro’s
Lees ook:Schiphol lanceert nieuwe site en app met reisadvies
Lees ook:Uiteenlopende parkeertarieven bij luchthavens
Lees ook:Luchthaven Los Angeles bouwt aparte terminal voor beroemdheden

Geen reacties // Reageer