Cursus ‘rijden-met-een-camper’ voor onzekere bestuurders

Eerder al organiseerde de ANWB een speciale cursus voor mensen die het eng vinden om in Engeland (en andere landen) links te moeten rijden. Campervakantietouroperator Travelhome organiseert nu in samenwerking met de ANWB een speciale cursus camper-rijden. Het is ook niet niets, een camper lijkt soms wel op een kleine vrachtwagen qua formaat. Dat vergt toch een andere soort rijstijl dan een simpel Fiatje. Travelhome constateerde dat een klein percentage van hun boekers onzeker is over het rijden in een camper in het buitenland. Voor hen is deze cursus bedoeld. 

Cursusinhoud

Deelnemers krijgen onder meer les in het anticiperen op de afmetingen van de camper, spiegelafstelling, manoeuvreeracties als parkeren, achteruit rijden, bochten nemen en in het theoriegedeelte gaat in op aspecten als veiligheid en de verkeersregels in het te bezoeken land. De trainingen vinden plaats in het ANWB Test- en Trainingscentrum in Lelystad op de zaterdagen 4, 11, 18 en 25 mei. Men kan kiezen voor 4 tijdsblokken. Kosten bedragen 219 euro per stel voor ANWB leden. Niet ANWB leden betalen 279 euro per koppel.

Aanmelden kan via de link ‘Travelhome campertraining’ op de homepage van travelhome.nl.

Comfortabel reizen

Travelhome directeur Perry van de Wiel benadrukt dat de meeste mensen die voor het eerst in een camper rijden zichzelf daar direct comfortabel in voelen. Travelhome biedt camperreizen aan in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, Chili, Argentinië en Europa.

Volg Travel.blog.nl ook opTwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Cursus links rijden voor reizigers naar Engeland
Lees ook:ANWB komt met service voor fietsers
Lees ook:RTL5 komt met Oh Oh Europa
Lees ook:Uittip: ANWB Outdoor en Kampeerdagen
Lees ook:Luchtvaartmaatschappijen weigeren mee te werken aan milieutax

Geen reacties // Reageer