Harde wind: Vertraging op Schiphol, minder treinen

Vandaag raast er een storm over ons land. In het hele land komen zware windstoten voor en op verschillende plekken in Nederland zorgt die wind voor overlast. Er trekt een buienlijn over het land die gepaard kan gaan met zeer zware windstoten tot 110 kilometer per uur. Ook Schiphol heeft last van de wind.

Vliegtuigen van en naar Schiphol hebben vandaag last van deze storm. Er zijn nog geen vluchten geannuleerd, maar verschillende vluchten lopen wel een vertraging op. Mocht jij nu op het punt staan om naar Schiphol te vertrekken, kijk dan op de site van de luchthaven of je vlucht vertraging heeft.

Niet alleen het vliegverkeer heeft moeite met landen en opstijgen, ook treinen hebben last om op de rails te blijven. Op het hogesnelheidstraject tussen Rotterdam en Breda rijden uit voorzorg geen treinen. Deze maatregel geldt ook voor het traject tussen Schiphol en Rotterdam. ProRail hoopt dat deze treinen rond 14.00 uur weer gaan rijden.

Tussen Woerden en Breukelen en tussen Woerden en Utrecht Centraal rijden geen treinen door een beschadigde bovenleiding. Een trein heeft de bovenleiding daar kapot getrokken. Reizigers worden geadviseerd om ns.nl goed in de gaten te houden.

Ook automobilisten hebben last van het onstuimige weer. Rijkswaterstaat raadt automobilisten af om vandaag met een aanhanger of caravan de weg op te gaan.

De verwachting is dat de buienlijn vanavond het land weer heeft verlaten. De wind draait en het zal morgen een stuk kouder worden. Er komen buien voor, soms met natte sneeuw.

Bron: KNMI/Nu.nl 

Lees ook:Storm: Minder treinen, vluchten geschrapt, drukke avondspits
Lees ook:Lentestorm: Vluchten geannuleerd, Thalys staat stil
Lees ook:Zomerstorm: Rijkswaterstaat adviseert om niet de weg op te gaan
Lees ook:Herstelwerkzaamheden: Minder treinen tussen Schiphol en Utrecht vandaag
Lees ook:Zomerstorm voorbij: Snelwegen weer open, gestrande passagiers reizen weer verder

Geen reacties // Reageer