Voor in de agenda: 1 augustus is Zwarte Zaterdag

Over een maand begint de zomervakantie alweer. Veel mensen gaan op vakantie of wachten totdat het bouwvak is. En de meeste mensen gaan allemaal tegelijk met de auto op vakantie en komen dan overal in Europa in de file te staan. Maar wanneer is die beruchte Zwarte Zaterdag eigenlijks?

Zomervakantie

De Nederlandse schoolvakanties lopen van zaterdag 4 juli tot en met zondag 30 augustus. Het noorden trapt op 4 juli af, gevolgd door het midden van het land en 2 weken na het noorden is het zuiden ook vrij. Door deze spreiding zijn er maar 4 weken waarin alle lagere en middelbare scholen vakantie hebben, namelijk van zaterdag 18 juli tot en met zondag 16 augustus. En iedereen wil natuurlijk net in die 4 weken op vakantie.

1 augustus

Volgens Trivago is de week van 27 juli tot 2 augustus de week om op vakantie te gaan, zaterdag 1 augustus is dan de drukste dag en wordt in Frankrijk al aangekondigd als dé zwarte zaterdag van 2015. Op wegen naar of in Frankrijk, Spanje en Italië staan dan hele lange files. Ook de vrijdag ervoor en de maandag erna zullen drukke dagen zijn.

Tips

Maar je kan de drukte natuurlijk ook gemakkelijk omzeilen! Zo kun je bijvoorbeeld al in juli op vakantie gaan, dan zal het minder druk zijn op de weg. Ben je echt gebonden aan die week in augustus, dan kun je het beste op dinsdag vertrekken. Dinsdag is namelijk de meest rustige dag van de week. En kan je alleen maar op 1 augustus op vakantie, dan wens ik je alvast veel sterkte!

 

Lees ook:Dit weekend: Eerste Zwarte Zaterdag in Frankrijk
Lees ook:Zwarte Zaterdag: Topdrukte op Europese snelwegen
Lees ook:Zomervakantie: ANWB waarschuwt voor lange files in Frankrijk zaterdag
Lees ook:Zomervakantie: Meer buitenlandse toeristen op vakantie in Nederland
Lees ook:Wees gewaarschuwd voor zwarte zaterdag!

Geen reacties // Reageer