Bosbranden Frankrijk: 3 campings bij Fréjus ontruimd

bosbrand

Vanmiddag braken er vlakbij de Zuid-Franse stad Fréjus 3 bosbranden uit. 3 campings vlakbij de stad moesten geëvacueerd worden.

10.000 mensen moesten in allerijl hun tent of caravan verlaten. Deze campings, Holiday Green, Pin de la Lègue en Pierre Vertezijn, zijn erg populair onder de Nederlanders en er waren dan ook een aantal Nederlanders op de campings aanwezig vanmiddag.  Bij de ANWB zijn 3 telefoontjes binnengekomen van Nederlandse kampeerders die uit voorzorg weg moesten, aldus een woordvoerster.

,,Ze hadden vooral vragen over de verzekering. Deze mensen zijn uit voorzorg elders in de omgeving ondergebracht in een hotel. Maar tot dusver hebben we geen telefoontjes gehad van Nederlanders die in de problemen zijn geraakt.” Bij de alarmcentrale Eurocross Assistance in Leiden was aan het begin van de avond 1 melding binnengekomen van een Nederlandse kampeerder.

Bij de bosbranden zijn er voor zover bekend geen gewonden gevallen. Wel hebben 40 campers de vlammenzee niet overleefd. De branden bij Fréjus worden aangewakkerd door de harde wind, 3o hectare is inmiddels door de brand verwoest. In het zuidoostelijke departement Var woeden er ook bosbranden, 7 in totaal. Of daar ook campings ontruimd moeten worden, is nog niet bekend.

Bron: Telegraaf.nl 

Lees ook:Bosbranden Frankrijk: Geëvacueerden weer terug naar de camping
Lees ook:Bosbranden Zuid-Frankrijk: Branden onder controle, campings nog niet veilig
Lees ook:Bosbranden Zuid-Frankrijk: Snelwegen gesloten, Nederlandse toeristen geëvacueerd
Lees ook:Bosbranden: Campings ontruimd bij L’Estartit in Spanje
Lees ook:Bosbranden houden Zuid-Europa in zijn greep

Geen reacties // Reageer