Bosbranden Frankrijk: Geëvacueerden weer terug naar de camping

bosbrand

Gistermiddag braken er vlakbij de Zuid-Franse stad Fréjus 3 bosbranden uit. 3 campings vlakbij de stad moesten geëvacueerd worden. Vandaag mochten de vakantiegangers weer terugkeren naar de campings.

10.000 mensen moesten in allerijl hun tent of caravan verlaten. Deze campings, Holiday Green, Pin de la Lègue en Pierre Vertezijn, zijn erg populair onder de Nederlanders en er waren dan ook een aantal Nederlanders op de campings gisteren. Bij de ANWB waren er 3 telefoontjes binnengekomen van Nederlanders die van de camping af moesten.

Bij de alarmcentrale Eurocross Assistance in Leiden waren er gisteren in totaal 5 meldingen binnengekomen van Nederlandse kampeerders, die niet naar hun camping terug konden. De alarmcentrale heeft alternatieve verblijfplaatsen voor de Nederlanders geregeld.

De branden zijn inmiddels uit. Alle vakantieganger mochten vandaag weer terugkeren naar de campings om te kijken wat de schade was. Meer dan 30 hectare en 40 campers en caravans zijn door de brand verwoest. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen door de branden.

Ook in het departement Var waren er gisteren 7 bosbranden. Deze branden zijn inmiddels ook uit, maar doordat het erg droog is, waarschuwt de brandweer wel dat het gevaar nog niet geweken is en dat er gemakkelijk nieuwe branden kunnen ontstaan.

Lees ook:Bosbranden Frankrijk: 3 campings bij Fréjus ontruimd
Lees ook:Bosbranden Zuid-Frankrijk: Branden onder controle, campings nog niet veilig
Lees ook:Bosbranden Zuid-Frankrijk: Snelwegen gesloten, Nederlandse toeristen geëvacueerd
Lees ook:Bosbranden houden Zuid-Europa in zijn greep
Lees ook:Griekenland: ‘bosbranden Athene onder controle’

Geen reacties // Reageer