Winterkamperen steeds populairder

Omdat de winters in Nederland steeds zachter worden, krijgt het concept winterkamperen een andere lading. Met de juiste materialen kan de kampeerder zich goed wapenen tegen eventuele vrieskou of nattigheid, en in een caravan of camper is het zelfs comfortabel om in deze periode buiten te zijn. Deze winter zijn er 23 Natuurkampeerterreinen open waar mensen terechtkunnen voor een verblijf in de natuur.

‘Steeds meer mensen ontdekken dat kamperen niet per se is voorbehouden aan het zomerseizoen,’ legt Marieken Nieuwdorp, directeur van De Groene Koepel, uit. ‘Vorig jaar zagen we zelfs een toename van 34% in het totaal aantal winterovernachtingen (berekend over 13 terreinen) ten opzichte van de winter het jaar ervoor. Niet dat het nu ineens heel druk is in januari, het gaat nog altijd om een kleine groep mensen die erop uittrekt in de winter. Maar de interesse neemt toe, en dat is positief.’

Winterfaciliteiten
Wie dit jaar wil genieten van de stille, winterse natuur, het opwarmen aan een kampvuurtje en het slapen in de frisse buitenlucht kan op deze site terecht om te kijken welke terreinen geopend zijn. Op de terreinpagina’s staat informatie over speciale winterfaciliteiten die het betreffende terrein biedt, zoals een verwarmde slechtweervoorziening, een dekenservice en op welke manier er vuur kan worden gemaakt: op een centrale kampvuurplek, of met vuurpotten- en/of schalen bij de tent, camper of caravan.

Wil je nu ook kamperen op een Natuurkampeerterrein? Dat kan, maar dan moet je eerst wel een Natuurkampeerkaart aanschaffen. Deze is verplicht en zit in Het Groene Boekje, de kampeergids van alle 132 Natuurkampeerterreinen van Nederland, en is één kalenderjaar geldig. Het Groene Boekje kost € 14,95 is verkrijgbaar op de Natuurkampeerterreinen, bij de ANWB en op deze website.

Lees ook:Nu ook Natuurkampeerterreinen in Frankrijk
Lees ook:2 nieuwe Natuurkampeerterreinen in 2016
Lees ook:23 Natuurkampeerterreinen open in de winter
Lees ook:2 nieuwe natuurkampeerterreinen erbij in juni
Lees ook:Staatsbosbeheer verwelkomt campers op kampeerterreinen

Geen reacties // Reageer