2 nieuwe Natuurkampeerterreinen in 2016

Kamperen op een Natuurkampeerterrein is in. Steeds meer mensen ontdekken deze vorm van kamperen. Leuk is dan ook om te melden dat er dit jaar 2 nieuwe Natuurkampeerterreinen erbij zijn gekomen in Nederland.

Het gaat om  De Klashorst in Diffelen en De Hoogte in Eesveen. Beide terreinen liggen in Overijssel.

Natuurkampeerterrein De Klashorst ligt aan de rand van het Hardenbergse Staatsbos en is ideaal voor rustzoekers, natuurliefhebbers en sportievelingen. Op De Klashorst wordt geleefd in en om de natuur met gastvrijheid als gewoonte. In de sfeervolle receptie brandt de houtkachel. ‘s Ochtends ruikt het hier naar vers gebakken broodjes. Ook boerenijs en een gezellige bak koffie is verkrijgbaar. Het kindvriendelijke terrein heeft zeer ruime kampeerplekken en een apart deel voor campers en caravans. Er wordt gebouwd aan een verwarmd sanitairgebouw, waardoor het ook in de winter goed vertoeven is. Wil je meer informatie over dit terrein? Klik dan op deze link.

De Hoogte ligt in de Kop van Overijssel en bevindt zich op de flanken van de Woldberg, een prachtig bos met oude grafheuvels. Op 10 km afstand ligt het pittoreske dorpje Giethoorn in het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Op Natuurkampeerterrein De Hoogte staat de natuur voorop. ‘s Ochtends en ‘s avonds wordt u door de vogels getrakteerd op een zangconcert. Je kampeert midden in de natuur, met daarbij een heerlijk zwemven en een kanovijver. Bij helder weer geniet je van een prachtige sterrenhemel. Het Natuurkampeerterrein maakt deel uit van een grotere natuurcamping, bestaande uit in totaal 36 hectare kampeer- en natuurterrein. Wil je meer informatie over dit terrein? Klik dan op deze link.

Ook zijn er twee locaties gestopt als Natuurkampeerterrein: De Kemphaan in Almere en De Boschplaatse in Blijham (Groningen). In totaal zijn er dit jaar 132 Natuurkampeerterreinen, waar kampeerders kunnen kamperen midden in de natuur.

De erkenning en de kwaliteitscontrole van de Natuurkampeerterreinen wordt verzorgd door Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. Deze stichting promoot groene overnachtingsaccommodatie in Nederland en vlak over de grenzen. Hieronder vallen ook het netwerk van Trekkershutten en GroepsNatuurkampeerterreinen.

Het Groene Boekje 2016, met een overzicht van alle Natuurkampeerterreinen, is begin dit jaar verschenen. De gids komt jaarlijks uit en bevat de Natuurkampeerkaart die nodig is om de kunnen kamperen op de terreinen. Heb je het Groene Boekje nog niet? Bestellen kan hier.

Lees ook:2 nieuwe natuurkampeerterreinen erbij in juni
Lees ook:Winterkamperen steeds populairder
Lees ook:Nu ook Natuurkampeerterreinen in Frankrijk
Lees ook:Natuurkampeerterrein in Wijnjewoude weer open
Lees ook:Staatsbosbeheer verwelkomt campers op kampeerterreinen

Geen reacties // Reageer