Dordogne lanceert nieuwe website voor Nederlandse kampeerders

Via de site campingsdordogneperigord.com kan iedereen zowel thematisch als geografisch zoeken naar de meest geschikte kampeerplek. Thema’s zijn onder meer naturisme, kanoën en glamping. Maar ook wie graag kampeert in de buurt van een van de vele historische kastelen of charmante stadjes, vindt via de site snel een aantal geschikte campingadressen.

De omgeving van het plaatsje Montignac is altijd populair bij Nederlandse toeristen, omdat hier de prehistorische site van Lascaux is. Daar wordt momenteel hard gewerkt aan de vervolmaking van een ongelooflijk project: het tot in detail, een-op-een nabouwen van de grotten met de oeroude muurtekeningen, zodat straks iedereen zich weer kan vergapen aan de schitterende, prehistorische kunst, zonder dat door dit bezoek de originele grotten worden aangetast. Ook wordt er gewerkt aan een state-of-the-art bezoekersprogramma, om iedereen een ‘echte’ prehistorische ervaring te bezorgen, ongeacht nationaliteit, leeftijd of eventuele handicap.

De werkzaamheden in Lascaux zijn eind dit jaar afgerond, maar sowieso valt er deze zomer van alles te beleven in de Dordogne: dit departement heeft op bijna iedere vierkante kilometer een interessant ‘iets’. En niet alleen qua natuurschoon: op Parijs na telt de Dordogne de meeste historische bezienswaardigheden van heel Frankrijk. Zoals kastelen, schitterende burchtstadjes en watermolens.
Ook culinair blaast de Dordogne een aardig partijtje mee met onder meer de zeer goede wijnen van Bergerac en de zwarte truffel.

Directe vliegverbinding vanuit Nederland
Vanaf Amsterdam vliegt Transavia rechtstreeks op Bergerac, tijdens de zomermaanden zelfs vijf keer per week.

Lees ook:Paris We Love You: Nieuwe campagne voor Parijs
Lees ook:Landelijke dag van het kasteel
Lees ook:Duizend Belgische jongeren doen mee met reizend festival/liftwedstrijd
Lees ook:Grottenlabyrint op Paaseiland ontdekt
Lees ook:Toeristen steeds bewuster op reis

Geen reacties // Reageer