Franse tolwegen worden fors duurder

peage

Ga je elk jaar op vakantie naar Frankrijk of reis je door Frankrijk naar andere bestemmingen? En kies je vaak voor de bekende tolwegen? Dan heb ik misschien wel slecht nieuws voor je, want je moet de komende jaren flink meer betalen voor het gebruik van deze wegen.

Het rijden over de Franse tolwegen wordt de komende jaren duurder. De Franse regering wil 1 miljard euro in het snelwegennet investeren. Dat heeft de Franse staatssecretaris voor Verkeer Alain Vidalies aangekondigd. De plannen worden grotendeels uit een verhoging van de tol gefinancierd.

Het geld gaat naar dertig grote projecten, zoals het aanleggen van carpoolplaatsen, ecoducten en geluidswallen. Het gebruik van de tolwegen wordt in de periode 2018 en 2020 jaarlijks 0,3 tot 0,4 procent duurder.

De eerste werkzaamheden moeten eind 2017 starten en leveren volgens de staatssecretaris zo’n vijfduizend banen op.

Lees ook:Bip&Go: Nooit meer wachten bij Franse tolpoortjes
Lees ook:Bip & Go: Nooit meer wachten bij Franse tolpoortjes
Lees ook:Bip&Go: Nu ook doorrijden bij Spaanse tolpoortjes
Lees ook:Wintersporten in Oostenrijk of Frankrijk?
Lees ook:Met de auto naar Frankrijk? Let op!

Geen reacties // Reageer