23 Natuurkampeerterreinen open in de winter

Het is oktober, de herfst is begonnen en daarmee is de winter ook weer bijna in aantocht. De tijd om de kampeerspullen weer op te bergen, maar niet als je gek bent op natuurkamperen. Na het succes van vorig jaar, kan je ook dit jaar weer op diverse terreinen kamperen in de winter.

Kamperen in de winter, voor de één klinkt het als een onneembare berg, voor de ander is het een way of life. Wie graag buiten is, ongeacht de temperatuur, kan deze winter zijn hart ophalen op maar liefst 23 Natuurkampeerterreinen en 1 GroepsNatuurkampeerterrein. Deze terreinen blijven het hele jaar open en hebben speciale voorzieningen voor wintergasten.

Er zitten veel voordelen aan winterkamperen: zo weet je zeker dat je een plek hebt en heb je alle ruimte die je je maar kunt wensen. Op de terreinen is het stil. Na een verfrissende boswandeling een vuurtje stoken en met een warme koffie in je hand, genieten van de sterrenhemel of de roep van een uil. Wie het buitenleven mist in de wintermaanden moet het beslist een keer proberen.

Bij alle Natuurkampeerterreinen staat aangegeven welke voorzieningen ze bieden in de winter. Dit varieert van verwarmd sanitair en een slechtweerruimte waar je kunt lezen, een spelletje doen en soms zelfs koken, tot de mogelijkheid om vuur te stoken bij je tent, camper of caravan. Op bijna alle terreinen is er elektra beschikbaar op de kampeerplek. Zes terreinen hebben (verwarmde) Trekkershutten te huur.

Wie eropuit trekt in de winter moet vooral letten op de uitrusting: als het vriest, is de grond hard en neem je liever een dikkere slaapmat mee, met een extra isolatiemat eronder. Thermokleding, warme slaapzakken, laagjes kleren voor overdag, bescherming tegen regen: het zijn allemaal zaken die het winterkamperen vergemakkelijken. In veel tipitenten is er de mogelijkheid een houtkachel middenin te plaatsen. In een caravan of camper is vaak een verwarming ingebouwd en lig je een stuk boven de grond, wat de nachten automatisch aangenamer maakt. Met een goede voorbereiding kun je ook in de winter prima kamperen en genieten van het buitenleven.

Benieuwd welke terreinen geopend zijn? Een overzicht kan je hier vinden. 

Lees ook:Nu ook Natuurkampeerterreinen in Frankrijk
Lees ook:Winterkamperen steeds populairder
Lees ook:Staatsbosbeheer verwelkomt campers op kampeerterreinen
Lees ook:2 nieuwe Natuurkampeerterreinen in 2016
Lees ook:2 nieuwe natuurkampeerterreinen erbij in juni

Geen reacties // Reageer