Reisadvies Turkije aangescherpt: Kans op aanslagen op drukke plekken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag het reisadvies voor Turkije aangescherpt. Dat gebeurt naar aanleiding van een waarschuwing van de Turkse politie.

Vanmiddag al waarschuwden de Britse en Belgische ministeries de toeristen om het openbaar vervoer in Turkije te mijden en vooral voorzichtig te zijn. Dit advies kwam nadat Duitsland Turkije waarschuwde voor mogelijke aanslagen in het openbaar vervoer in reactie op aanvallen op de Koerdische PKK door de Turkse luchtmacht. Duitsland is bang dat de PKK terug zal slaan met aanslagen op populaire plekken en het openbaar vervoer. Ook de Turkse politie heeft vanmiddag gewaarschuwd voor mogelijke aanslagen op drukke plaatsen waaronder metrostations en bushaltes. Vooral in Istanbul.

Ook Nederland heeft het reisadvies nu aangescherpt. Het ministerie laat het volgende weten: De bloedige aanslag van 20 juli 2015 in Suruc (provincie Sanliurfa) en de diverse gewelddadige aanslagen nadien in het zuidoosten van Turkije hebben de veiligheidssituatie verslechterd.

Wees in het hele land voorzichtig, in het bijzonder in grote steden. Vooral in Istanbul, waar de Turkse politie in een bericht gewaarschuwd heeft voor mogelijke aanslagen op drukke plaatsen, waaronder metrostations en bushaltes. Volg de instructies van de lokale autoriteiten op. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, bijvoorbeeld via de media.

Even ter informatie, er is geen negatief reisadvies voor Turkije, het reisadvies is alleen maar aangescherpt.

Lees ook:Update reisadvies Turkije na aanslag: Mijd demonstraties en drukke plekken
Lees ook:Na reeks aanslagen: Buitenlandse Zaken roept op tot voorzichtigheid in Turkije
Lees ook:Kans op aanslagen: Minder vakanties naar Turkije geboekt
Lees ook:Reisadvies El Salvador aangepast: Mijd het openbaar vervoer
Lees ook:Bomaanslag in Turkije

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Reisadvies Turkije aangescherpt: Kans op aanslagen op drukke plekken

 1. de vos

  Geen negatief reisadvies maar het reisadvies is aangescherpt . Wat is hierin het verschil….of komt het negatief reisadvies pas als de eerste bom ontploft!!! Jullie waarschuwen! Maar laten toch al die mensen geloven dat je gewoon kunt gaan….ik snap iets niet denk ik…Helaas zouden we as 7 aug naar Turkije gaan.mijn man ik en twee dochters 9 en 11 jaar na een zeer verdrietig jaar eindelijk even rust en op vakantie gaan.verdiend.!!!.maar ik ga niet af wachten wat er in Tunesië is gebeurt!! Want daar kun je nu op wachten natuurlijk! Wees aub eerlijk tegen ons!

    /  
  1. rotbuitenlander

   zit niet zo hysterisch te doen man. In Tunesie was het op een strand, nu wordt er gewaarschuwd voor drukke plekken in Istanbul zoals het OV.

   Als jij je tegen laat houden door dit soort berichten ken je beter jezelf opsluiten in je huis, lekker veilig de de hele dag als een bangerik alles geloven wat er in het nieuws wordt gezegd.

     /  

Comments are closed.