Londense metrostaking gestaakt

tubestrike

De machinisten van de Londense metro hadden plannen om vanaf vanmiddag weer te gaan staken. Maar de gesprekken gaan de goede kant op en dus is de staking uitgesteld. En daar zijn alle Londenaren heel blij mee.

De machinisten zouden vandaag en donderdag het werk neerleggen. En dus waren de meeste Londenaren gisteren al bezig om weer alternatief vervoer te zoeken, maar ze kunnen vandaag gewoon met de metro reizen.

De machinisten wilden staken omdat ze het niet eens zijn met de plannen van de exploitant. Eind juni maakte exploitant Transport for Londen bekend dat 5 metro-lijnen vanaf 12 september ook s’nachts gaan rijden. Het gaat niet om de hele week, maar alleen om vrijdag en zaterdag. Het bedrijf liet ook direct even weten dat het personeel hier niets extra’s voor kreeg. De vakbonden en het personeel zijn boos en de 4 vakbonden, die 20.000 personeelsleden vertegenwoordigen, schreven eind juni direct een staking uit, met chaos tot gevolg. Ook begin augustus was er een staking. Dit keer pikten de Londenaren dat niet en op twitter regende het dan ook klachten en verwensingen naar de machinisten.

De staking is nu uitgesteld tot 8 en 10 september. De gesprekken tussen vervoerder Londen Underground en de vakbond gaan de goede kant op. Wat dat precies betekent, is nog onduidelijk.

Londen is één van de laatste wereldsteden waar nog geen nachtmetro rijdt. En als je dan de laatste metro hebt gemist, dan moet je de nachtbus nemen. En deze zit dan vaak vol met dronken jeugd, die meer dan eens met elkaar vechten. Het is nog onduidelijk of de stakingen in september doorgang zullen vinden, maar als de machinisten gaan staken, dan lees je dat natuurlijk ook hier.

Bron: The Guardian/NOS

Lees ook:Tubestrike: Londense machinisten willen eind augustus weer staken
Lees ook:Tubestrike: Londense machinisten gaan weer staken
Lees ook:Tubestrike: Londense metro rijdt vandaag niet
Lees ook:Alleen in het weekend: Londense metro’s rijden nu ook s’nachts
Lees ook:Tubestrike: Londense metro rijdt vanavond en morgen niet

Geen reacties // Reageer