7-10 juli: Tall Ships Races Antwerpen

tallship

Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Dan heb ik nu een leuk uitje voor je in de aanbieding. In Antwerpen vinden namelijk dit weekend de Tall Ships Races plaats.

Van donderdag 7 tot en met zondag 10 juli 2016 is Antwerpen starthaven voor de Tall Ships Races. Het is al weer de zesde keer dat de zeilwedstrijd naar Antwerpen komt. De zeilschepen starten in Antwerpen en varen vervolgens richting het zuiden waarbij ze aanmeren in de havens van Lissabon (Portugal), Cadiz (Spanje) en A Coruna (Spanje). Aan The Tall Ships Races nemen de mooiste en grootste zeilschepen ter wereld deel.

De klemtoon ligt vooral op het sportieve en educatieve karakter van de wedstrijd, een van de uitgangspunten is: jongeren allerlei vaardigheden bijbrengen. Vele tientallen schepen liggen gedurende vier dagen aangemeerd aan de Scheldekaaien en in de dokken aan het Eilandje.

De schepen die aanmeren aan de Scheldekaaien, het Kattendijkdok en de dokken rond het MAS, zijn dagelijks tussen 10 en 6 te bezoeken, maar The Tall Ships Races, dat zijn natuurlijk ook parades en feestjes. Op donderdag 7 juli is er vanaf 17.00 uur aan het MAS een Afterwork Apéro. Vrijdag 8 juli trekt vanaf 18.00 uur een parade van de scheepsbemanning door de stad en om 20.00 uur, gevolgd door een concert. De laatste avond van The Tall Ships Races in Antwerpen wordt op zaterdag 9 juli om 22.30 uur gevierd met een knaller van een vuurwerkshow op de Schelde. Op zondag 10 juli om 14.00 uur. start de Parade of Sail en beginnen de schepen aan hun imposante uittocht.

De vorige keer, in 2010, trok het evenement ruim 650.000 toeschouwers naar de Scheldekaaien. Ook in 2016 is iedereen welkom voor een bezoek aan de schepen en de festiviteiten. Het hele programma kan je hier vinden. 

Lees ook:Sail Away: Uittocht schepen met de Thank You Parade
Lees ook:Uittip: SAIL Amsterdam
Lees ook:Nieuw bij Arriva: Voordelig met de bus naar Londen
Lees ook:Vandaag: Drukte op de Europese vakantiewegen
Lees ook:SAIL-Timelapse: De boten komen aan

Geen reacties // Reageer