17-21 augustus: Minder treinen van en naar Utrecht

nsbus

Ben je van plan om deze week een dagje naar Utrecht te gaan? En wil je dan met de trein daarheen reizen? Dan is het volgende wel handig om te weten. Van woensdag 17 augustus tot en met zondag 21 augustus werkt ProRail aan de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal. Er rijden dus minder treinen van en naar Utrecht.

Tijdens deze laatste week van de zomervakantie in Midden-Nederland, zet ProRail een belangrijke stap: Het nieuw aangelegde spoor wordt aangesloten en op maandag 22 augustus in gebruik genomen. Dat betekent ook dat dan de eerste treinen stoppen op het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn. Door de werkzaamheden rijden er minder treinen op een aantal trajecten.

ProRail werkt met honderden mensen op verschillende locaties rond Utrecht Centraal aan wissels, bovenleidingen, perrons, seinen en beveiliging. Het zijn intensieve en omvangrijke werkzaamheden in een relatief korte periode. Het is daarom raadzaam voor reizigers om maandagochtend 22 augustus de Reisplanner te checken, mogelijk rijden de treinen anders dan gepland.

Na afronding van de werkzaamheden kunnen vanaf maandag 22 augustus de eerste treinen stoppen op station Utrecht Vaartsche Rijn. Ook stoppen vanaf maandag weer treinen op station Utrecht Zuilen.

Tijdens de werkzaamheden rijden er minder treinen op een aantal trajecten:

  • Tussen Den Haag Centraal/Rotterdam Centraal- Utrecht Centraal 2 in plaats van 4 Intercity’s per uur
  • Tussen Utrecht Centraal – Utrecht Overvecht 4 in plaats van 8 Sprinters per uur
  • Tussen Utrecht Centraal – Geldermalsen 2 in plaats van 4 Sprinters per uur
  • Tussen Woerden – Utrecht Centraal 2 in plaats van 4 Sprinters per uur op 17 en 18 augustus

Op enkele trajecten rijden in de late en vroege uren bussen in plaats van treinen.

Een volledig overzicht is te vinden op ns.nl/treinverkeerutrecht. Voor een advies op maat kunnen reizigers vanaf 10 dagen voor vertrek via de Reisplanner checken wat de werkzaamheden voor hun reis betekenen.NS adviseert reizigers om de Reisplanner via ns.nl of de Xtra-app te raadplegen.

Lees ook:Meivakantie: Minder treinen van en naar Utrecht Centraal
Lees ook:26-29 mei: Geen treinen maar bussen van en naar Utrecht Centraal
Lees ook:Dit weekend op vakantie? Geen treinen tussen Utrecht en Schiphol
Lees ook:Dit weekend: Minder treinen van en naar Utrecht
Lees ook:Reminder: Deze week minder treinen van en naar Schiphol

Geen reacties // Reageer